Salomon wandelschoenen

Ben jij een beginnende wandelaar of ervaren hiker? Salomon wandelschoenen zijn een topkeuze. Hiermee ga je elke uitdaging aan. Op naar een nieuw outdoor avontuur!

Over Salomon

Het merk Salomon kreeg gestalte in 1947. François Salomon produceerde zaagbladen en skiranden in Annecy, Frankrijk. Zoon Georges Salomon groeide op in de werkplaats van zijn vader. Ook hij raakte gefascineerd door de skisport. ‘François Salomon et fils’ zette koers richting een hoogstaand skimerk.

Pas in 1992 kwam de eerste Salomon wandelschoen op de markt. De Adventure-serie was meteen een groot succes. Een artikel in de New York Times kopte: ‘Hiking into the future with a lighter boot‘. Nóg lichter was de XA PRO in 2002: een van de eerste trailschoenen.

In 2022 vierde Salomon zijn 75-jarig bestaan, onder het motto ‘Tomorrow is yours’. Het verwijst terug naar de woorden van Georges Salomon: ‘Wat mij het meest fascineert is wat ik morgen ga uitvinden!’.

Van SensiFit tot Quicklace

Salomon combineert creativiteit, positiviteit en innovatie in elke schoen. Het merk is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. ‘Innovatie zit in ons DNA.’ Dat vertaalt zich in moderne wandelschoenen, voorzien van technologische hoogstandjes.

Bijvoorbeeld het SensiFit systeem dat de hele voet omsluit. Dat zorgt voor een perfecte pasvorm. De Contagrip zool (met rubber en noppen) geeft vertrouwen en stevigheid op elk oppervlak. Van modderig bospad tot rotsachtig bergpad. Dankzij het Quicklace systeem strik je je veters in een handomdraai. Het minimalistische design valt amper op.

Wist je dat Salomon ook duurzame wandelschoenen heeft? De Index O2 schoen is 100% recyclebaar, heeft een circulair ontwerp en is duurzaam geproduceerd.

Salomon wandelschoenen voor elke wandelaar

Twijfel je of Salomon wandelschoenen heeft die bij jou passen? Het merk biedt veel verschillende modellen. Voor casual wandelaars, actieve bergbeklimmers of serieuze trekkingliefhebbers. Er zijn bijvoorbeeld:

  • Salomon wandelschoenen voor dames
  • Salomon wandelschoenen voor heren
  • Salomon wandelschoenen waterdicht
  • Salomon hoge wandelschoenen
  • Salomon lage wandelschoenen
  • Salomon wandelschoenen voor een brede voet

Salomon wandelschoenen zijn ontworpen om comfort, duurzaamheid en bescherming te bieden, terwijl ze toch licht en wendbaar blijven. Mede daardoor zijn wij fan van dit merk.

Salomon wandelschoenen voor heren en dames

Krijg je keuzestress van al die opties? Dat begrijpen wij goed. Er zijn véél soorten wandelschoenen. Welke voor jou het beste is, is afhankelijk van veel factoren. Op welk niveau wandel je? Wil je graag waterdichte schoenen? Hoeveel klachten ervaar je?

Ook je geslacht doet ertoe. Salomon heeft specifieke wandelschoenen voor dames en heren. Ze zijn toegespitst op de anatomische behoeften van mannen en vrouwen. Zo zijn Salomon wandelschoenen voor dames ontworpen met een smalle hiel en brede voorvoet.  Salomon wandelschoenen voor heren hebben juist een brede middenvoet en hiel.

Zo zie je maar, er komt veel kijken bij wandelschoenen kopen. We helpen je graag kiezen. Dat doen we niet met een verkooppraatje, maar aan de hand van een uitgebreide analyse. Onze medewerkers zijn gecertificeerd en weten waar ze het over hebben. Benieuwd met welke (Salomon) wandelschoen jij de deur uitloopt? Boek een afspraak!