Meindl wandelschoenen op maat

Meindl wandelschoenen zijn er voor elk soort terrein, activiteit of weeromstandigheid. Voor serieuze bergbeklimmers of de dagelijkse wandelaar. Wie de schoen past, trekke hem aan!

Over Meindl

De start van Meindl gaat terug naar 1683. Toen begon Petrus Meindl een schoenmakerij in het Beierse stadje Kirchanschöring. De Meindl familie zette zijn traditie ononderbroken voort. Lukas Meindl senior legde in 1928 de grondslag voor het merk ‘Meindl’ dat we nu kennen. Inmiddels is de negende generatie aan zet. Meindl groeide uit van een kleine traditionele werkplaats tot een moderne fabrikant.

Dat is ook hoe Meindl wandelschoenen maakt. Met ambachtelijke productiemethoden én innovatieve technieken. Veel schoenen worden nog steeds met de hand gemaakt in Duitsland. Er worden lokale materialen gebruikt en vakmanschap ingezet. Aan de andere kant werkt Meindl ook met innovatieve technieken.

Air Revolution of Gore-Tex

Een belangrijke mijlpaal was de ‘Air Revolution’ technologie. Dit verbetert de ventilatie in Meindl wandelschoenen. Dankzij een speciaal ontworpen schoentong, luchtkanalen en ademende materialen. Het houdt je voeten koel, droog en comfortabel. Wil je écht waterdichte schoenen? Dan kun je beter kiezen voor Meindl wandelschoenen met Gore-Tex. Deze voering houdt elke regendruppel tegen, zonder je zweetvoeten te geven.

Natuurlijk is Meindl met nog veel meer technologische snufjes bezig. Denk aan Memory Foam System (schuim dat zich aanpast aan jouw voet), DIGAfix (vetersysteem met diagonale fixatie) en de Multigrip (speciale zolen in samenwerking met Vibram).

Meindl wandelschoenen voor elke wandelaar

Heb jij voorkeur voor Meindl wandelschoenen? Er zit vast iets voor je tussen! Van een ontspannen rondje lopen tot het beklimmen van een bergtop. Voor elke wandelaar heeft Meindl een wandelschoen. Er zijn bijvoorbeeld:

  • Meindl wandelschoenen laag
  • Meindl wandelschoenen hoog
  • Meindl wandelschoenen met Gore-Tex
  • Meindl wandelschoenen voor dames
  • Meindl wandelschoenen voor heren

Meindl heeft jarenlange ervaring, en daar profiteer je van. Het merk scoort hoog op comfort en kwaliteit. Je kunt er flink wat kilometers mee lopen. Dat is de Duitse degelijkheid die je verwacht!

Meindl wandelschoenen heren en dames

Ben jij op zoek naar nieuwe wandelschoenen? Dat kan best een zoektocht zijn. Begin bij de basis, zouden wij zeggen. Welke wandelschoen jij nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van je lichaamsbouw, voetstand en looppatroon.

Maar ook je geslacht doet ertoe. Zo zijn Meindl wandelschoenen voor heren doorgaans breder en groter dan Meindl wandelschoenen voor dames. De Meindl wandelschoenen Comfort Fit bieden een bredere leest, met meer ruimte in de voorvoet. Dankzij een voet- en standanalyse ontdek je welke wandelschoen jij nodig hebt. Dat kunnen wandelschoenen van Meindl zijn, of een ander merk.

Samen gaan we op zoek naar de beste (Meindl) wandelschoen. Dat heeft ook te maken met jouw voorkeuren. Ga je langeafstandswandelen? Of trotseer je binnenkort de Alpen? Dat maakt veel verschil. Kom gerust eens langs in de winkel! Wij adviseren je graag.