Je hebt gekeken naar 0 van 151 artikelen

Ontspannen op wandelavontuur

Wandelschoenen moeten precies goed zitten. De pasvorm is essentieel. Voor je plezier, comfort en veiligheid. Je wilt natuurlijk makkelijk kunnen bewegen, maar ook thuiskomen zonder pijntjes. Daarvoor heb je wandelschoenen nodig, die bij je passen. Ze zetten jouw stappen om in comfortabele bewegingen, ongeacht je wandelervaring. Alsof je op de wolken loopt. Zo haal je het meeste uit je wandelavontuur.

Herinner je je de adembenemende uitzichten óf de stijve ledematen waar je mee thuis kwam? Wandelschoenen hebben invloed op hoe je terugkijkt op jouw vakantie of trektocht. Iedereen herkent het ongemak van wandelen met tintelende voeten of pijnlijke blaren. Dat is geen pretje. Gun jezelf een wandelervaring als nooit tevoren, zonder zulke klachten.

Wil je écht goede wandelschoenen kopen? Wandelschoenen op maat kopen is een investering, maar het verdient zich dubbel en dwars terug. Stel je maar voor:

  • Wandelen zónder pijn: geen blaren, drukplekken of tintelingen
  • Minder snel vermoeide spieren: volop energie voor een nieuwe wandeldag
  • Betere prestaties: meer focus op wandeltechniek, dankzij schoenen die goed passen
  • Thuiskomen zonder blessures: een wandelvakantie zonder nare nasmaak
  • Warme en droge voeten: geen last van een onverwachte regenbui

Wandelschoenen kopen die bij jou passen

Welke wandelschoenen kopen? Dat hangt af van je wandelniveau, -prestaties en -doelen. Ook je geslacht, lichaamsbouw en eventuele voetklachten hebben invloed op je keuze. Er zijn gelukkig wandelschoenen voor ieder type wandelaar. Grofweg verdelen we wandelschoenen in vier typen:

  • Categorie A – Voor vlak terrein
  • Categorie B – Voor de bergen
  • Categorie C – Voor gletsjers
  • Categorie D – Voor klimtochten

Elke wandelschoen heeft ook zijn eigen technische specificaties, zoals de zoolstijfheid en breedte. Het kiezen van de juiste wandelschoen is dus een zorgvuldig proces.

Een belangrijk onderdeel van wandelschoenen kopen, is het geslacht. Mannen en vrouwen hebben een andere lichaamsbouw en krachtverdeling. Daarom zijn er wandelschoenen specifiek ontworpen voor elk geslacht. Zo hebben dames wandelschoenen een smalle hiel en aangepaste voorvoetbreedte bijvoorbeeld.

De beste wandelschoenen kopen

Wil je goede wandelschoenen kopen? Ga vooral niet zelf naarstig op zoek. Elke voet is uniek. Elke wandelschoen ook. Er bestaat een schoen die perfect bij jou past, maar die moet je wel kunnen vinden. Laat dat aan een specialist over. Onze wandelexperts zijn gediplomeerd en weten alles over schoenen en voeten. Wij helpen jou om de beste wandelschoen te kopen, zodat jij kunt uitkijken naar je volgende wandeltrip.

Wandelschoenen kopen die bij jou passen, doe je in onze winkel. Natuurlijk kun je je online oriënteren. Welk model spreekt je aan en welke niet? Maar er gaat niets boven aanvoelen hoe de schoen écht zit. Want jouw eerste keus, hoeft niet de beste keus voor jou te zijn. Sta er blanco in, is ons advies. Je gaat sowieso niet met lege handen naar huis.

Plan je bij ons een afspraak in? Na de intake, doen we een voetmeting en – analyse. We kijken naar de stand van je onderbenen en knieën, meten de volumewaarde van je voet op en scannen jouw voetbelastingdruk. Op basis daarvan maken we een plan. Welke leest heb je nodig? Wat is de juiste schoenflex? Wel of geen zool op maat?

Vooral dat laatste is van belang. Meestal bieden standaard inlegzolen niet voldoende ondersteuning. We adviseren je dan om wandelschoenen te kopen mét zolen op maat. Daardoor sluit de schoen nóg beter aan bij jouw voet. Kom je bij ons wandelschoenen kopen, dan krijg je pasvormgarantie op alle op maat gemaakte zolen. Zit het na een tijdje nog niet lekker genoeg? Dan passen we de zool kosteloos voor je aan.

Van Hanwag tot Salomon

Bij ons in de winkel kun je wandelschoenen kopen van Hanwag, LOWA, Tecnica, Meindl, Salomon en Dolomite. Stuk voor stuk topmerken, met een mooie collectie. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en innovaties.

Zo staan sommige modellen van Hanwag bekend om hun speciale leesten. Meindl was één van de eerste ontwikkelaars van Gore-Tex, waterdicht materiaal. En veel van Lowa’s modellen zijn ontworpen met speciale aandacht voor demping en ondersteuning, om je voeten de hele dag door comfort te bieden.