LOWA wandelschoenen op maat

LOWA produceert al járenlang wandelschoenen die jou ondersteunen bij elke tocht. Van een ambachtelijke schoenmakerij in het Duitse Jetzendorf tot een wereldwijde afzetmarkt in 80 landen. LOWA wandelschoenen vliegen over de toonbank!

Over LOWA

Het verhaal van LOWA begint bij drie broers: Lorenz, Hans en Adolf Wagner. Kun je al raden welke van de drie? Zij leerden het schoenmakersvak van hun vader Johan. In de Beierse gemeente Jetzendorf an der Ilm lag het begin van drie grote merken: LOWA, Hanwag en Hochland.

De broers waren naast schoenmaker, ook muzikant. Ook dat zat in de genen. ‘In die tijd was het gebruikelijk dat een schoenmaker op het platteland ook muzikant was. Ik speelde op bruiloften en bij andere gelegenheden en verdiende daar een leuk bedrag mee. Daarmee kocht ik eerst de meest noodzakelijke machines’, vertelt Lorenz.

Hij nam in 1922 het bedrijf van zijn vader over. In die tijd was de core business traditionele Beierse Haferlschuhe. De alpinesport werd steeds bekender, en dus breidde het aanbod algauw uit met sportieve schoenen. Tot de Tweede Wereldoorlog zijn intrede deed. Het bedrijf moest noodgedwongen zijn koers veranderen. Van berg- en skischoenen naar (werk)schoenen voor de Gebirgsjäger.

Na de oorlog ontstond het merk LOWA (Lorenz Wagner) dat we nu kennen. Benieuwd hoe het de andere broers Hans en Adolf verging? Het succes van Hochland was kort, maar krachtig. Het merk werd in 1981 opgedoekt, vanwege de sterke concurrentie. Hanwag daarentegen is ook nu nog een bekend wandelschoenenmerk.

Ambacht en innovatie

Elk techniek van LOWA is gebaseerd op eeuwenoude ambacht én de nieuwste ontwikkelingen. Dat resulteert in LOWA wandelschoenen met een perfecte verhouding tussen ondersteuning en bewegingsruimte, voor verschillende voettypes.

LOWA ziet de ‘leest’ als het belangrijkste onderdeel van een schoen. Het is de schoenvorm, die ervoor zorgt dat het als gegoten zit. Je hebt een standaard leest, die bij de gemiddelde wandelaar past. De S-leest heeft een smallere voorvoet en de W-leest juist een bredere.

Deze vakkennis combineert LOWA met innovatieve productiemethodes, zoals de ‘injection method’. LOWA gebruikt daarvoor vloeibare kunststof, om de schoenschacht met de zool te verbinden. Dat heeft een lichtgewicht, multifunctionele en dempende wandelschoen als resultaat. De oude schoenmakers van Jetzendorf zouden hun ogen uitkijken.

LOWA wandelschoenen voor elke wandelaar

Denk jij dat LOWA wandelschoenen iets voor jou zijn? Of je nu alpineklimmer bent of liever een lange trektocht doet: er is een LOWA wandelschoen die bij jou past. Er zijn bijvoorbeeld:

  • LOWA wandelschoenen voor dames
  • LOWA wandelschoenen voor heren
  • LOWA wandelschoenen laag
  • LOWA wandelschoenen hoog

Kies je voor LOWA wandelschoenen, dan profiteer je van kwaliteit, functionaliteit en comfort. Met innovatieve technologieën, hoogwaardige materialen en zorgvuldige productieprocessen pakt LOWA een koppositie in de (wandelschoenen)markt.

LOWA wandelschoenen voor heren en dames

Welke wandelschoen het beste is, dat verschilt per persoon. Het hangt af van veel verschillende factoren. Wat is jouw lichaamsbouw? Waar loop je graag? Ervaar je klachten bij het wandelen? Iedere wandelaar heeft andere wensen.

Er zijn ook verschillen tussen LOWA wandelschoenen voor dames en LOWA wandelschoenen voor heren. Dat gaat over de verhouding tussen voorvoet en hak, de breedte van de schoen en de demping van de zool. Het is de kunst om de schoen te vinden, die het beste bij jou past.

Dat doen wij graag voor je. Wij maken een uitgebreide analyse van je voeten, enkels en kuiten. Samen zoeken we daar een paar schoenen bij. Dat kunnen LOWA wandelschoenen zijn, maar misschien matcht een ander merk beter. Ben je benieuwd? Maak een afspraak in onze winkel!