Dit is waarom leren wandelschoenen steeds zeldzamer worden

leren wandenschoenen gore-tex wandelschoenen

Je ziet steeds minder leren wandelschoenen in winkels. Dat heeft alles te maken met Gore-Tex wandelschoenen. Wat de verschillen tussen deze materialen zijn en waarom Gore-Tex tegenwoordig meer in trek is, lees je in dit artikel.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wandelschoenen: leer of Gore-Tex?

Gore-Tex bevat een membraan, dit is ook wel een dunne, vlakke structuur die twee ruimtes van elkaar scheidt. Gore-Tex zorgt ervoor dat je schoenen wind- en waterdicht zijn. Hierdoor blijven je voeten langer warm en droog. En de schoen ‘ademt’, warmte kan uit je schoenen.

Een leren schoen heeft een groot draagcomfort, misschien wel de allerbeste. Een nadeel van leren schoenen is dat wanneer het warm is en je voeten transpireren, het vocht in je schoenen blijft. Hierdoor wordt de voering nat.

Wat zijn de voordelen van een Gore-Tex wandelschoen?

  • Voordeel: vormvast
  • Voordeel: slijtvast

Een Gore-Tex voering is heel vormvast. Het houdt het model van je voet en je schoen heel goed vast. Bovendien is een wandelschoen met Gore-Tex slijtvast: de hielvoeringen slijten nauwelijks.

Uitgelichte producten

Wat zijn de voor- en nadelen van een leren wandelschoen?

  • Voordeel: hoog draagcomfort
  • Nadeel: flexibele kap
  • Nadeel: niet slijtvast

Naast het feit dat wandelschoenen bijzonder comfortabel zijn, zijn ze in de kap flexibeler dan Gore-Tex wandelschoenen. Hierdoor loop je de schoen iets sneller uit zijn model.

Ook slijten leren schoenen snel aan de hiel. Dat is voor veel fabrikanten een reden om over te stappen op moderner materiaal, uitvoeringen met Gore-Tex. Hierdoor wordt een schoen van Gore-Tex steeds zeldzamer.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Leer of Gore-Tex wandelschoen?

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Twijfel je nog tussen Gore-Tex of leren wandelschoenen?

Kom gerust eens langs in onze winkels. Wij kijken graag met je mee welke wandelschoenen bij jouw voeten en wensen passen.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong