Lichte damesschoenen nodig? Zo vind je het perfecte paar

Lichte damesschoenen

Ben je op zoek naar lichte wandelschoenen voor dames? In dit artikel vertellen we je waarop je moet letten bij de aanschaf van het perfecte paar lichtgewicht wandelschoenen. 

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Waaraan moeten lichtgewicht wandelschoenen voor dames voldoen?

  • Torsiestijfheid
  • Flexibiliteit
  • Stevige teenkap
  • Stevige hielkap
  • Goede zool

Hoe licht je schoen ook is, een wandelschoen moet een stevige ’torsiestijfheid’ hebben. Dat betekent niets meer dan dat je schoenen jouw voeten aan de binnen- en buitenkant ondersteunen. Bovendien is het slim om te letten op de flexibiliteit van de schoen: lichte wandelschoenen zijn makkelijk te buigen.

Ook een teenkap is aan te raden. Zo voorkom je dat je, wanneer je tegen een rotsblok stoot, je teen niet direct blauw wordt. Een teenkap biedt bescherming. Net als een stevige hielkap.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Hier moeten lichte wandelschoenen aan voldoen

Naast een stevige teenkap en hielkap is ook een zool met voldoende grip en hardheid van belang. Hierdoor voorkom je dat je voeten ‘moe’ worden. Dit wordt ook wel voetvermoeidheid genoemd.

Los van al deze punten is het ook goed om rekening te houden met jouw voeten. Lichtgewicht dameswandelschoenen hebben we voor verschillende voetvormen en voetleesten: smal, medium en breed. Ook het materiaal loopt uiteen: van nylon tot zacht leer.

Heb je enkelproblemen of zoek je meer stabiliteit? Lichte damesschoenen zijn er ook in halfhoge uitvoering.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Uitgelichte producten

Lichte wandelschoenen voor dames

Zoals je merkt zijn er tal van opties voor lichtgewicht wandelschoenen voor dames, ook lichtgewicht, waterdichte wandelschoenen. Wij adviseren je altijd om schoenen te passen voordat je ze aanschaft. Staar je niet blind op een merk of de uitstraling van een schoen, en laat je verrassen.

Kom gerust eens langs in onze winkels. Wij kijken graag met je mee welke wandelschoenen licht zijn en comfortabel zitten.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong