Wandelschoenen kopen? Dit is het belang van goede zolen

Wil je nieuwe wandelschoenen kopen? Dan zijn er tal van punten waarmee je rekening kunt houden, waaronder schoenzolen. Wij zetten op een rij waar goede zolen aan moeten voldoen.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Wandelschoenen met demping

Goede wandelschoenen bevatten demping om lichamelijke klachten te voorkomen, zoals pijn in je knieën. Of overbelaste spieren en pezen. Onder ‘goed’ verstaan we onder meer rubberen zolen van Vibram. Deze zolen hebben voldoende demping en bieden volop ondersteuning voor je lichaam.

Vibram zolen onder wandelschoenen

Vibram zolen hebben een goed profiel. Ze zijn licht, slijtvast en bieden voldoende grip. Wandel je graag in de bergen of ander heuvelachtig terrein, dan wil je de kans op een valpartij natuurlijk vermijden. Zorg daarom dat je voldoende grip op hebt. Bijvoorbeeld door wandelschoenen met zolen van Vibram.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Voorkom wrijving met goede wandelschoenen

De juiste zolen onder je wandelschoenen zorgen niet alleen voor demping, ondersteuning en grip, maar zorgen er ook voor dat je geen druk of wrijving ervaart. Niets is zo vervelend als druk op je voeten, of wrijving. Hierdoor kun je blessures, blaren, eelt, likdoorns of blauwe teennagels krijgen.

Zolen bestaan uit verschillende lagen

Een zool onder een wandelschoen bestaat niet uit een deel. Het is opgebouwd uit verschillende delen:

  • Een loopzool
  • Een tussenzool
  • Een inlegzool

Een loopzool bevat een profiel, een tussenzool bepaalt hoe flexibel de zool is en een inlegzool zorgt voor comfort. Alle delen hebben een ‘functie’. Net als het profiel van je schoen.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Zo kies je het profiel onder een wandelschoen

Om te bepalen welke wandelschoenen het beste bij jou passen, is het slim om je af te vragen wat jouw wensen zijn. Wandel je het liefst op verharde paden, zoals in het bos? Of op asfalt? Hiervoor zijn zolen met een goede afwikkeling belangrijk.

Wandel je graag ‘off road’, dan is het slim om te kijken naar zolen die grip bieden op onverharde ondergrond. Denk aan modder en zand. Wandel je graag door de bergen, dan is het slim om voor een zool te kiezen die volop demping biedt.

Om het je makkelijk te maken, bracht Meindl een handig overzicht uit: het ABCD-systeem. In dit systeem zijn wandelschoenen opgedeeld in categorieën. Dat maakt het makkelijker om te kiezen welke wandelschoenen je nodig hebt. We lichten ze per categorie uit.

Naast een loopzool is het ook aan te raden om naar je inlegzool te kijken. Hier leggen we je uit wat de meerwaarde is van een custom wandelzool.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak