Wandelschoenen kopen? Dit is het belang van goede zolen

Dit is het belang van goede zolen

Wil je nieuwe wandelschoenen kopen? Dan zijn er tal van punten waarmee je rekening kunt houden, waaronder schoenzolen. Wij zetten op een rij waar goede zolen aan moeten voldoen.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wandelschoenen met demping

Goede wandelschoenen bevatten demping om lichamelijke klachten te voorkomen, zoals pijn in je knieën. Of overbelaste spieren en pezen. Onder ‘goed’ verstaan we onder meer rubberen zolen van Vibram. Deze zolen hebben voldoende demping en bieden volop ondersteuning voor je lichaam.

Vibram zolen onder wandelschoenen

Vibram zolen hebben een goed profiel. Ze zijn licht, slijtvast en bieden voldoende grip. Wandel je graag in de bergen of ander heuvelachtig terrein, dan wil je de kans op een valpartij natuurlijk vermijden. Zorg daarom dat je voldoende grip op hebt. Bijvoorbeeld door wandelschoenen met zolen van Vibram.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Uitgelichte producten

Voorkom wrijving met goede wandelschoenen

De juiste zolen onder je wandelschoenen zorgen niet alleen voor demping, ondersteuning en grip, maar zorgen er ook voor dat je geen druk of wrijving ervaart. Niets is zo vervelend als druk op je voeten, of wrijving. Hierdoor kun je blessures, blaren, eelt, likdoorns of blauwe teennagels krijgen.

Zolen bestaan uit verschillende lagen

Een zool onder een wandelschoen bestaat niet uit een deel. Het is opgebouwd uit verschillende delen:

  • Een loopzool
  • Een tussenzool
  • Een inlegzool

Een loopzool bevat een profiel, een tussenzool bepaalt hoe flexibel de zool is en een inlegzool zorgt voor comfort. Alle delen hebben een ‘functie’. Net als het profiel van je schoen.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Zo kies je het profiel onder een wandelschoen

Om te bepalen welke wandelschoenen het beste bij jou passen, is het slim om je af te vragen wat jouw wensen zijn. Wandel je het liefst op verharde paden, zoals in het bos? Of op asfalt? Hiervoor zijn zolen met een goede afwikkeling belangrijk.

Wandel je graag ‘off road’, dan is het slim om te kijken naar zolen die grip bieden op onverharde ondergrond. Denk aan modder en zand. Wandel je graag door de bergen, dan is het slim om voor een zool te kiezen die volop demping biedt.

Om het je makkelijk te maken, bracht Meindl een handig overzicht uit: het ABCD-systeem. In dit systeem zijn wandelschoenen opgedeeld in categorieën. Dat maakt het makkelijker om te kiezen welke wandelschoenen je nodig hebt. We lichten ze per categorie uit.

Naast een loopzool is het ook aan te raden om naar je inlegzool te kijken. Hier leggen we je uit wat de meerwaarde is van een custom wandelzool.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong