Dit is de meerwaarde van een custom wandelzool

custom wandelzool

Wil je een custom wandelzool in je wandelschoenen? In dit artikel leggen we je uit waarom het belangrijk is om deze op maat te laten maken.

Een goede wandelschoen heeft als taak de voet te beschermen, af te laten rollen en stabiliteit te geven. Iedere voet is anders waarbij het hielbeen naar buiten, recht of naar binnen kan staan.

Voet ondersteunende binnenzool

Hoe de stand van het hielbeen ook is, tijdens het bewegen draait bij iedereen de knie en heup naar binnen waardoor de schoen tijdens de afwikkeling naar binnen toe druk uitoefent. Dit wordt mediale druk genoemd.

Wij zijn erg voor een voet ondersteunende binnenzool, oftewel custom wandelzool. Dit is de reden: een voet ondersteunende binnenzool geeft meer stabiliteit aan de schoen en voorkomt veel torsie (wrijving) tijdens het lopen en dus veel problemen en uiteindelijk blessures.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 256 reviews

Custom wandelzool

Een basiszool van een schoen is een stukje vilt dat alleen vocht opneemt maar verder geen ondersteuning biedt wanneer de voet naar binnen beweegt om te ondersteunen. Wij maken al custom op maat gemaakte wandelzolen vanaf €100,00.