Dit is de meerwaarde van een custom wandelzool

custom wandelzool

Wil je een custom wandelzool in je wandelschoenen? In dit artikel leggen we je uit waarom het belangrijk is om deze op maat te laten maken.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Een goede wandelschoen heeft als taak de voet te beschermen, af te laten rollen en stabiliteit te geven. Iedere voet is anders waarbij het hielbeen naar buiten, recht of naar binnen kan staan.

Voet ondersteunende binnenzool

Hoe de stand van het hielbeen ook is, tijdens het bewegen draait bij iedereen de knie en heup naar binnen waardoor de schoen tijdens de afwikkeling naar binnen toe druk uitoefent. Dit wordt mediale druk genoemd.

Wij zijn erg voor een voet ondersteunende binnenzool, oftewel custom wandelzool. Dit is de reden: een voet ondersteunende binnenzool geeft meer stabiliteit aan de schoen en voorkomt veel torsie (wrijving) tijdens het lopen en dus veel problemen en uiteindelijk blessures.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Custom wandelzool

Een basiszool van een schoen is een stukje vilt dat alleen vocht opneemt maar verder geen ondersteuning biedt wanneer de voet naar binnen beweegt om te ondersteunen. Wij maken al custom op maat gemaakte wandelzolen vanaf €100,00.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong