Deze wandelschoenen zijn perfect voor de Nijmeegse Vierdaagse

Het is de oudste en meest bekende Vierdaagse in Nederland: de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers wandelen per dag 30, 40 of 50 kilometer. Wil je deelnemen aan dit wandelevenement, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Dat begint bij de vraag: welke wandelschoenen zijn het beste voor de Vierdaagse?

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Goede wandelschoenen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Als je het ons vraagt, zijn stevige en comfortabele wandelschoenen de basis voor een succesvolle wandeling. Maar hoe weet je of je de juiste wandelschoenen aanschaft? Je wil de kans op blaren natuurlijk verkleinen. Zo vind je de beste wandelschoenen voor de Vierdaagse:

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Wandelschoenen voor de Nijmeegse Vierdaagse:

  • Wil je wandelschoenen voor de Vierdaagse kopen, dan slaag je het beste wanneer je later op de dag schoenen past. Niet ’s ochtends. In de loop van de dag zijn je voeten iets opgezet: je hebt er al even op gelopen en gestaan. Ook dan, wanneer je voeten licht opgezwollen zijn, moeten je wandelschoenen lekker zitten.
  • Wil je op mooie wandelschoenen lopen óf goede wandelschoenen voor de Vierdaagse? Natuurlijk, het oog wil ook wat, maar de pasvorm is het allerbelangrijkst. Kijk niet alleen naar het uiterlijk van een wandelschoen!
  • De beste wandelschoenen voor de Vierdaagse, daar kom je achter wanneer je past met wandelsokken aan. Zorg dus dat je een paar wandelsokken meeneemt. Vergeten? Geen punt, wij hebben ook wandelsokken, maar de kans is groot dat ze afwijken van jouw favorieten.
  • Sokken aan? Dan is het tijd om meters te maken. Passen maar! Let erop dat je niet schuift in de wandelschoenen. Hierdoor krijg je blaren, en dat is het laatste wat je wil tijdens het wandelevenement in Nijmegen. Je schoenen moeten goed aansluiten op je wreef.
  • Niet alleen bij je wreef moeten wandelschoenen lekker zitten, ook bij je tenen. Je moet je tenen wel kunnen bewegen, natuurlijk. Als dit niet het geval is, dan zijn ze te klein.
  • Heb je een maatje groter nodig? Houd er rekening mee dat ze niet té groot zijn. Dat klinkt logisch, maar veel klanten houden graag vast aan een bepaald merk. Als wandelschoenen te groot zijn – ongeacht de ‘juiste’ maat, is het merk niet geschikt voor je.
  • We raden je af om alleen naar het uiterlijk van een schoen te kijken, maar staar je zeker ook niet blind op één merk. Kijk en vergelijk! Welke wandelschoenen zitten jou als gegoten? Wie de schoen past…

Bereid je goed voor!

Heb je de juiste wandelschoenen voor de Nijmeegse Vierdaagse gevonden? Mooi, dan is het tijd om ze te testen. Wandelschoenen kunnen nog zo lekker zitten, je moet ze wel inlopen voordat je vier dagen lang volop kilometers gaat maken. Train voldoende, zodat je tijdens de Vierdaagse niet wordt verrast met ongemakken, zoals blaren. Een goede voorbereiding is belangrijk. Goede wandelschoenen en trainen zijn daar slechts een onderdeel van.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Tips voor Vierdaagse wandelschoenen

Wij hebben een breed scala aan wandelschoenen, maar welke wandelschoenen kies je voor de Vierdaagse? Sportpodoloog Gert van den Berg geeft advies op basis van onze topmerken: LOWA, Tecnica, Hanwag en Meindl.

LOWA

“Heb je snel zere voeten? LOWA wandelschoenen lenen zich perfect voor de Vierdaagse. LOWA heeft een standaard leest, maar biedt superveel comfort. De wandelschoenen hebben een dempende zool, zijn stabiel en rollen makkelijk af.”

Tecnica

“Heb je smalle voeten? Daar speelt Tecnica slim op in. De belangrijkste delen van de schoen, hiel en voetboog, bestaan uit thermoplasten. Dat is een soort kunststof. Wanneer je dit verwarmt, vormt de schoenen helemaal naar jouw voeten. Daardoor zitten ze als pantoffels. Pantoffels als vierdaagse wandelschoen. Dat klinkt goed, toch?”

Hanwag

“Hanwag is ideaal voor mensen met ‘moeilijke voeten’. Heb je een knobbel op je grote teen, een brede voorvoet of een smalle hiel? Dan zitten de wandelschoenen van Hanwag je als gegoten. Deze wandelschoenen staan bekend om hun speciale leesten.”

Meindl

“Kun je niet makkelijk slagen voor wandelschoenen, omdat ze vaak niet comfortabel genoeg zitten? Meindl biedt een breed scala aan soepele wandel- en bergschoenen. Van wandelschoenen met een normale leest tot bergschoenen voor extreem brede voeten.”

Beste wandelschoenen voor Vierdaagse

Van wandelschoenen voor dames voor de Nijmeegse Vierdaagse tot wandelschoenen voor mannen: we hebben een groot assortiment. We kunnen je dus geen eenduidig antwoord geven op de vraag ‘Welke wandelschoenen zijn het beste voor de Vierdaagse?’.

Dat heeft alles te maken met de vorm, de breedte en de hoogte van je voet. Hoe wikkel je je voet af? Hoe staat je hiel? Op al deze vragen willen wij je graag antwoorden geven tijdens een voetanalyse.

Advies over Nijmeegse Vierdaagse wandelschoenen

Zoek je hoge of lage wandelschoenen voor de Vierdaagse? Voor mannen of vrouwen? Met of zonder (op maat gemaakt) zooltje? De perfecte wandelschoenen voor de Vierdaagse in Nijmegen vinden we samen. Wij adviseren je graag!

Veel succes en wandelplezier!

Zien we je niet terug in onze winkel? Dan wensen we je veel succes met de Vierdaagse. Toi, toi, toi!

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak