Wat is het verschil tussen een wandelschoenspecialist en een sportpodoloog?

Skischoenen voor brede kuiten

Wil je graag wandelschoenen op maat laten maken? Dan stuit je algauw op de keus tussen een wandelschoenspecialist en een sportpodoloog. Welke specialist gaat jou verder helpen? Waar de wandelschoenspecialist zich richt op het maken van de juiste wandelschoen die bij jou past, is de sportpodoloog ervaren in medische voetklachten. We leggen het verschil uit.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak bij ons in de winkel!

Wat is een wandelschoenspecialist?

Een ‘wandelschoenspecialist’ is, zoals de naam al zegt, specialist in wandelschoenen. Hij heeft een uitgebreide opleiding gedaan in binnen- en buitenland. Daardoor weet hij veel van schoenen én voeten.

Maak je een afspraak met een wandelschoenspecialist, dan doet hij een voetanalyse bij jou. Daarbij kijkt hij naar de stabiliteit en flexibiliteit van je voet. Hij weet precies welke wandelschoen er het beste bij past. Een wandelschoenspecialist kan ook een basis wandelschoenzool maken. Zo creëert hij de perfecte pasvorm voor jouw voet.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Wat is een sportpodoloog?

Een ‘sportpodoloog’ is specialist in medische voetklachten. Ook hij is gediplomeerd en medisch onderlegd. De sportpodoloog richt zich op blessures die hun oorsprong vinden in de voet. De sportpodoloog kijkt naar je houding, analyseert jouw bewegingspatroon en maakt een uitgebreide voetmeting. Zo brengt hij jouw klachten in kaart. Hij maakt een podologische wandelschoenzool.

(Tekst gaat verder onder de video)

Voor welke specialist kies ik?

Ieder heeft zijn eigen specialisme, maar bij ons werken de sportpodoloog en wandelschoenspecialist nauw samen. Heeft de sportpodoloog een medische voetanalyse gedaan, dan gaat vervolgens de wandelschoenspecialist aan de slag met het uitzoeken van de juiste schoen. Maar voor welke afspraak kies je dan? Over het algemeen geldt:

Zoek je een wandelschoen op maat die bij jou past? Maak dan een afspraak bij de wandelschoenspecialist.

Zoek je een wandelschoen op maat die bij jou past én heb je medische voetklachten? Maak dan een afspraak bij de sportpodoloog.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 257 reviews