Wat is het verschil tussen een wandelschoenspecialist en een sportpodoloog?

Wil je graag wandelschoenen op maat laten maken? Dan stuit je algauw op de keus tussen een wandelschoenspecialist en een sportpodoloog. Welke specialist gaat jou verder helpen? Waar de wandelschoenspecialist zich richt op het maken van de juiste wandelschoen die bij jou past, is de sportpodoloog ervaren in medische voetklachten. We leggen het verschil uit.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Wat is een wandelschoenspecialist?

Een ‘wandelschoenspecialist’ is, zoals de naam al zegt, specialist in wandelschoenen. Hij heeft een uitgebreide opleiding gedaan in binnen- en buitenland. Daardoor weet hij veel van schoenen én voeten.

Maak je een afspraak met een wandelschoenspecialist, dan doet hij een voetanalyse bij jou. Daarbij kijkt hij naar de stabiliteit en flexibiliteit van je voet. Hij weet precies welke wandelschoen er het beste bij past. Een wandelschoenspecialist kan ook een basis wandelschoenzool maken. Zo creëert hij de perfecte pasvorm voor jouw voet.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Wat is een sportpodoloog?

Een ‘sportpodoloog’ is specialist in medische voetklachten. Ook hij is gediplomeerd en medisch onderlegd. De sportpodoloog richt zich op blessures die hun oorsprong vinden in de voet. De sportpodoloog kijkt naar je houding, analyseert jouw bewegingspatroon en maakt een uitgebreide voetmeting. Zo brengt hij jouw klachten in kaart. Hij maakt een podologische wandelschoenzool.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Voor welke specialist kies ik?

Ieder heeft zijn eigen specialisme, maar bij ons werken de sportpodoloog en wandelschoenspecialist nauw samen. Heeft de sportpodoloog een medische voetanalyse gedaan, dan gaat vervolgens de wandelschoenspecialist aan de slag met het uitzoeken van de juiste schoen. Maar voor welke afspraak kies je dan? Over het algemeen geldt:

Zoek je een wandelschoen op maat die bij jou past? Maak dan een afspraak bij de wandelschoenspecialist.

Zoek je een wandelschoen op maat die bij jou past én heb je medische voetklachten? Maak dan een afspraak bij de sportpodoloog.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak