Welke wandelschoenen passen bij smalle voeten?

Stevige wandelschoenen

Voor sommige wandelaars voelt het als zoeken naar een speld in een hooiberg: wandelschoenen die aansluiten bij smalle voeten. Dat hoeft niet zo te zijn! In dit artikel vertellen we je welke wandelschoenen geschikt zijn voor smalle voeten en waar je op kunt letten.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wandelschoenen moeten stevig en stabiel zijn. Dat betekent dat de hiel en de wreef goed moeten aansluiten aan je voet, zonder dat je voeten afknellen. Het gevaar is dat wandelaars met smalle voeten vaak een maatje kleiner kopen, omdat de schoenen te wijd zijn. Hierdoor krijgen je tenen weer onvoldoende ruimte. Niet doen dus.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Gelukkig bestaan er voor vrijwel iedere voet wandelschoenen. Wil je weten welke wandelschoenen geschikt zijn voor smalle voeten? Wij maakten een opsomming:

Tecnica

Smalle voeten? Daar speelt Tecnica slim op in. De belangrijkste delen van de schoen, hiel en voetboog, bestaan uit thermoplasten. Dat is een soort kunststof. Door deze te verwarmen, vormen de schoenen helemaal naar jouw voeten. Daardoor zitten ze als pantoffels!

Hanwag

Heb je een knobbel op je grote teen, een brede voorvoet of een smalle hiel? Dan zitten de wandelschoenen van Hanwag je als gegoten. Deze wandelschoenen staan bekend om hun speciale leesten.

Meindl

Kun je nooit slagen voor goede wandelschoenen die goed aansluiten bij jouw smalle voeten? Meindl biedt een breed scala aan soepele wandel- en bergschoenen. Van wandelschoenen met een normale leest tot bergschoenen voor extreem brede voeten.

Uitgelichte producten

Advies nodig?

Vind je het lastig om de juiste wandelschoenen te vinden? Wij adviseren je graag! Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de tijd om te kijken naar je voetvorm, de breedte en hoogte van je voet, je voettype, de afwikkeling van je voetstap, je hielstand en je drukbelasting. Met een compleet plaatje kunnen we je dan een advies geven.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong