Hoe lang gaan wandelschoenen mee? Zo zit dat!

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. We wandelen steeds vaker en langer. Er verslijten daardoor ook vaker wandelschoenen. Hoe lang gaan wandelschoenen mee? Wanneer is het verstandig is om je oude, versleten (maar o zo fijne) schoenen te vervangen voor nieuwe wandelschoenen? Wij delen het met je!

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Hoe lang gaan wandelschoenen mee?

Heb je jouw schoenen al jaren en twijfel je of ze aan vervanging toe zijn? Hoe lang wandelschoenen meegaan, is afhankelijk van een aantal factoren:

  1. Ondergrond: wandel je op asfalt? Of in het bos? Op asfalt verslijten je wandelschoenen sneller dan wanneer je op zachte ondergrond loopt.
  2. Bergwandeling: loop je veel in de bergen? Je schoenen dienen steun en bescherming te geven aan je voeten en onderbenen. Door wandelingen door de bergen slijt het bovenwerk sneller.
  3. Gewicht: hoe zwaar ben je? Je gewicht is van invloed op de levensduur van je wandelschoenen. Dat geldt ook voor (zware) bepakking. Hoe meer kilo’s je aan bepakking meedraagt, hoe sneller je wandelschoenen slijten.
  4. Tempo: hoe snel wandel je? Je tempo heeft ook invloed op de levensduur van je schoenen.
  5. Vochtig: loop je veel in vochtig gebied, nat gras of door water? Om slijtage te verminderen, is het goed om je wandelschoenen goed te verzorgen nadat ze nat zijn geworden.
Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Wat betekent hydrolyse?

Goed om te weten: je kunt je wandelschoenen beter vaker gebruiken, dan dat je ze na je vakantie een jaar in je kast zet. Of langer. Het is voor de zool belangrijk dat je regelmatig op je schoenen loopt. De tussenzolen van de meeste bergschoenen worden gemaakt van polyurethaan (PU). Dit polyurethaan heeft goede dempende eigenschappen in combinatie met stabiliteit.

Als je de schoen langere tijd niet gebruikt, treedt een verouderingsproces op in deze PU-laag. Dit wordt ook wel hydrolyse genoemd. De zool brokkelt af. Het gekke is dat als je de schoen regelmatig gebruikt, dit proces niet optreedt. De schoen gaat dus langer mee.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Hydrolyse in wandelschoenen

Dit fenomeen van hydrolyse komt niet alleen voor bij wandelschoenen, maar ook bij ander ‘rubberachtige’ producten, zoals caravanbanden die lang stilstaan, fietsbanden die weinig gebruikt worden of bij elastiek.

Duur van wandelschoenen

Wat de levensduur van je wandelschoenen is, hangt van verschillende factoren af. We kunnen je daardoor geen eenduidig antwoord geven. We schatten – we zien veel klanten – dat een wandelschoen gemiddeld, afhankelijk van gebruik en belasting, ongeveer vijf jaar meegaat.

Advies voor wandelschoenen

Vind je het lastig om de juiste wandelschoenen te vinden? Wij adviseren je graag! Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de tijd om te kijken naar je voetvorm, de breedte en hoogte van je voet, je voettype, de afwikkeling van je voetstap, je hielstand en je drukbelasting. Met een compleet plaatje kunnen we je dan een advies geven.

Bij wandelschoenopmaat.nl werken we met uitsluitend gecertificeerde mensen. Gert van de Berg, ook bekend van RTL Snowmagazine meet dagelijks diverse klanten het perfecte schoeisel aan.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak