Hoe wandelschoenen schoonmaken? Na deze 3 stappen zijn ze stralend schoon

Hoe wandelschoenen schoonmaken? Dat doe je na iedere wandeling. Eens in de zoveel tijd geef je ze een uitgebreide behandeling. Misschien een minder leuk klusje, maar wel noodzakelijk. Wandelschoenen schoonmaken is nodig, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Onderhoud is behoud, zeggen wij maar.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Laat de schoen drogen

Is je schoen nat, vies en modderig? Laat het dan eerst goed drogen. Niet bij de verwarming of in de zon, maar gewoon aan de lucht. Zo beschadigt het leer niet en blijft de lijmlaag op zijn plek.

Duurt het je te lang? Je kunt het droogproces bevorderen, door de schoen vol te stoppen met (krant)papier. Dit neemt het vocht op. Let op: gebruik geen kranten, als de voering van Gore-Tex gemaakt is. De inkt verstopt het materiaal. In plaats daarvan gebruik je keukenpapier.

Borstel het vuil eraf

Haal de veters en inlegzool uit de schoen, voordat je aan de slag gaat met het echte werk. Zo kun je overal bij. Maak de veters en binnenzool schoon met water en wat zeep, als dat nodig is.

De buitenkant van de schoen pak je aan met een borstel. Daarmee krijg je het meeste vuil van de boven-, onder- en zijkant af. Gebruik eventueel wat water, om hardnekkige (modder)resten weg te spoelen. Bij een schoen van synthetisch materiaal is het belangrijk om echt al het zand te verwijderen. Anders gaat dit schuren, met als gevolg dat je schoen sneller slijt.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Impregneer of wax het materiaal

Merk je dat jouw wandelschoen minder vuil of water afstoot? Dan wordt het tijd om deze te impregneren. Met een speciale spray breng je een beschermend laagje aan op het materiaal. Dit is geschikt voor schoenen van suède, nubuck, nylon en textiel.

Leren wandelschoenen, maar ook de stootranden van je schoen, behandel je met wax. Dat houdt het materiaal soepel. Géén olie of vet, dat verstopt het juist.

Berg de schoenen droog en donker op

Klaar? Nadat je schoenen droog zijn, kun je ze het beste opbergen op een donkere, goed geventileerde plek. Bijvoorbeeld in de originele doos of schoenzak. Zo voorkom je schimmel. Zeker zijn dat het model zijn vorm behoudt? Dat doe je met een schoenspanner of een prop krantenpapier. 

Zo wandelschoenen schoonmaken

Hoe wandelschoenen schoonmaken? Zo dus. Na elke wandeling een grove onderhoudsbeurt en periodiek een piekfijne behandeling. Bij aankoop van de schoen leggen we uit hoe je deze het beste kunt onderhouden en met welk middel. Door dit te doen, blijven je wandelschoenen langer mooi. Het kost wat moeite, maar is het absoluut waard.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak