Welke wandelschoenen zijn geschikt voor brede voeten?

Wanneer je voeten wat breder zijn kan het erg lastig voor je zijn om geschikte wandelschoenen te vinden. Je wilt natuurlijk wel prettig kunnen wandelen, met schoenen die voldoende en juiste ondersteuning bieden aan je voeten en je lijf. 

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Zijn er wel wandelschoenen voor brede voeten?

Bij ons in de winkel beginnen we altijd bij het begin. We nemen de tijd voor een uitgebreide voetanalyse. Hoe breed zijn je voeten, welke ondersteuning is nodig, zijn speciale zooltjes nodig, we willen alles weten en meten. Pas wanneer we een goed beeld hebben van je voet, de breedte en andere eigenschappen, gaan we kijken naar de opties die er zijn.

Want gelukkig zijn die opties er wel, en dat is nodig ook! Want als je met wat bredere voeten toch zou kiezen voor een reguliere, niet goed passende schoen, dan neem je wel een risico:

Risico’s van te smalle schoenen: Voetklachten

Wanneer je met iets bredere voeten toch kiest voor reguliere wandelschoenen dan loop je grote kans dat je schoenen te krap zitten en dus gaan knellen. Voetklachten kunnen variëren van dove en tintelende tenen tot ernstigere klachten, afhankelijk van de verdere ondersteuning die je voet nodig heeft. Het is dus voor je gezondheid en fitheid belangrijk om de juiste wandelschoenen te kiezen voor je brede voeten.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Welke wandelschoenen kun je kiezen wanneer je brede voeten hebt?

Bij Wandelschoenopmaat bij Van den Berg hebben we een bootfitter en sportpodoloog die je helpen met het goed observeren en doormeten van je voeten. Tijdens een consult nemen we goed de tijd om je voeten goed te analyseren. Het kan heel goed zijn dat het inderdaad duidelijk is dat reguliere schoenen niet de juiste oplossing zijn. Samen kijken we dan naar een iets bredere variant die je nodig hebt om te kunnen wandelen. In onze collectie werken wij onder andere met merken als Hanwag, Lowa en Meinl. Deze merken hebben ook speciale brede leesten. Zo kunnen we je helpen om je de juiste wandelschoenen aan te meten!

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Podoloog bij Wandelschoenopmaat.nl

Bij wandelschoenopmaat.nl werken we uitsluitend met gecertificeerde mensen. Gert van de Berg, ook bekend van RTL Snowmagazine meet dagelijks diverse klanten het perfecte schoeisel aan.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong