Pijn in tenen na het wandelen

Pijn in de tenen bij het wandelen is een veelvoorkomende klacht onder wandelaars. Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Hieronder leggen we enkele oorzaken en mogelijke oplossingen uit. 

Ik heb pijn in mijn tenen, wat is de oorzaak?

Bij wandelschoenopmaat.nl, onderdeel van Van den Berg Sport in Driebergen, beginnen we altijd bij het begin. Onze sportpodoloog neemt de tijd voor een uitgebreide voetanalyse. Wanneer je last hebt van je tenen na het wandelen dan gaan we op zoek naar de oorzaak. Pas daarna gaan we kijken naar de oplossingen.

  • Oorzaak 1: Een zenuwbeknelling in je voorvoet. Dat kan er voor zorgen dat pijn uitstraalt naar je tenen.
    • De oplossing: Veelal werkt een custom zooltje al voldoende om de zenuwblokkade te ontlasten
  • Oorzaak 2: Te kleine schoenen. Je tenen hebben echt voldoende ruimte nodig. Tijdens het wandelen wikkelt je voet zich af en neemt je voet als het ware de binnenbocht, waardoor de zool van je schoen slijt. Bij de afzet wordt je schoen zo’n 3mm kleiner, en dat voel je natuurlijk in je tenen! Hierdoor kan je nagelriem ook ontstoken raken en uitstralingspijn geven aan je tenen.
    • De oplossing: Kies passende wandelschoenen. Laat een specialist kijken zodat je precies weet welke vorm je voet heeft, en welke wandelschoen daar het beste bij past.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 256 reviews

Welke wandelschoen moet ik dan kiezen?

Een ‘goede’ wandelschoen is voor iedereen weer anders. In het filmpje hieronder leggen we dat kort uit:

  • Een ‘laaggewelfde’ voet heeft behoefte aan veel ondersteuning bij de hiel, en aan de middenvoet, en aan een buigpunt op het teengewricht.
  • Een ‘hooggewelfde’ voet heeft liever een flexibele zool waar de tenen iets omhoog lopen, zodat hij de voet laat rollen. Dat noemen we ook wel een ‘hoge teensprong’.

In de meeste gevallen is het kiezen van de juiste wandelschoen al een goede oplossing voor het voorkomen van pijn in de tenen na het wandelen. Wanneer je een voetprobleem hebt waar we geen antwoord of oplossing voor hebben, die we niet vertrouwen of niet kunnen herleiden, dan raden we je aan om contact op te nemen met een arts.

Kies altijd de juiste wandelschoenen

Bij Wandelschoenopmaat bij Van den Berg Sport hebben we een bootfitter en sportpodoloog. Zij helpen je met het goed doormeten van je voeten. Tijdens een consult nemen we de tijd om je voeten helemaal te analyseren. Zowel qua afmeting, volume, afzet, gewicht, we nemen alles mee. Daarna kunnen we heel gericht advies geven over welke wandelschoenen het beste passen. Ook maken we custom zooltjes zodat je zeker weet dat je weer optimaal kunt genieten van het wandelen, en niet gehinderd wordt door pijn na het wandelen.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Podoloog bij Wandelschoenopmaat.nl

Bij wandelschoenopmaat.nl werken we uitsluitend met gecertificeerde mensen. Gert van de Berg, ook bekend van RTL Snowmagazine meet dagelijks diverse klanten het perfecte schoeisel aan.