Waar moet ik voor kiezen, een hoge of een lage wandelschoen? Deze vraag krijgen we vaak in onze winkel. Logisch natuurlijk, want hoe weet je nou of je de juiste wandelschoen kiest? We leggen je graag de belangrijkste verschillen tussen een hoge en een lage wandelschoen uit.
- Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
- Invididuele begeleiding
- Wandelplezier garantie
(Tekst gaat verder onder de video)
Hoge of lage wandelschoenen
Wanneer je twijfelt over het kopen van het type wandelschoenen, dan zijn er enkele vragen die je jezelf kunt stellen:
- Wat ga je ermee doen?
- Hoe ga je ze gebruiken?
- Hoe is je enkel stabiliteit? Zwik je snel?
- Heb je steun of stevigheid nodig?
Wanneer je voornamelijk in Nederland op een vlakke ondergrond gaat wandelen, dan heb je niet persé de ondersteuning van een hoge wandelschoen nodig. Een lage schoen scheelt ook in gewicht en dus in energie die je verbruikt tijdens het wandelen. Mocht je wel snel zwikken en veelal in bergachtig gebied gaan wandelen, dan geeft een hoge wandelschoen juist betere ondersteuning, zowel voor je voeten als voor je scheenbeen.
De voordelen van een lage wandelschoen
Een lage wandelschoen is vaak al ruim voldoende wanneer je voornamelijk op vlakke ondergronden wandelt. Een lage wandelschoen is uiteraard lichter dan een bergwandelschoen, en daardoor ook een stukje comfortabeler. Hoe lichter de schoen, hoe minder energie je verbruikt, hoe prettiger je wandelervaring is. Een goede lage wandelschoen geeft bovendien ruim voldoende ondersteuning aan je voeten. Mocht je advies willen voor een lage wandelschoen op maat, neem dan eens contact op met onze sportpodoloog voor een voetanalyse.
De voordelen van een hoge wandelschoen
Hoge wandelschoenen geven je enkels meer steun en stabiliteit. Dat is vooral prettig wanneer je veel wandelt in heuvel- en bergachtig terrein. Een hoge wandelschoen geeft vooral bij het afdalen van de berg de nodige extra ondersteuning. Dit doordat de manchet van de schoen zich om enkels en scheenbeen sluit. Daardoor komt er minder druk op je tenen. Daardoor heb je veel minder kans op pijnlijke tenen en blauwe nagels.
Natuurlijk kun je ook met een hoge berg wandelschoen op een vlakke ondergrond erg prettig wandelen. Het aanschaffen van hoge of lage wandelschoenen is dan soms ook gewoon een kwestie van smaak. Houdt er echter wel rekening mee dat een hoge wandelschoen zwaarder, waardoor het wandelen je iets meer energie kan kosten. Maar dat is dan misschien ook weer goed voor je conditietraining, nietwaar?
(Tekst gaat verder onder de video)
Hoge of lage wandelschoen op maat
Onze sportpodoloog is gespecialiseerd in het aanmeten van wandelschoenen op maat. In ons stappenplan lees je meer over de intake, analyse en het aanmeten van de juiste schoenen. Of je nou voorkeur hebt voor een hoge of lage wandelschoen, wij zorgen ervoor dat je schoenen koopt die precies aansluiten bij de behoeften van je lijf!