Vier de liefde: 5 romantische wandelroutes in Nederland

Valentijnsdag is in aantocht! Hoe kun je als wandelliefhebber beter de liefde vieren dan op de meest romantische wandelroutes in Nederland. Door idyllische dorpjes, over glooiende heuvels en langs magische kastelen. Het ultieme recept voor een romantisch dagje uit.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Waar denk jij aan bij een romantische wandeling? Dat staat voor ons gelijk aan kronkelende paadjes, kabbelende beekjes en lieflijke landgoederen. Het liefst onbekend en verborgen, zodat je ongestoord kunt kletsen, genieten van elkaar en de omgeving! In Nederland zijn veel romantische plekken om te wandelen. Met welke route verras je jouw partner of wandeldate?

Poëzieroute in Gorinchem (8 km)

‘Leven is dromen aan de hand van een ander’, aldus Fernando Pessoa, een Portugees dichter. Het is één van de fragmenten die je tegenkomt in Gorinchem. Daar leidt een poëzieroute je door de oude vestingstad. Tijdens je romantische wandeling, kom je langs 39 gedichten. Verstopt op gevels, langs de rivier en in het groen.

Maar dat is niet de enige poëzieroute die ons land kent. De Friezen kunnen er ook wat van. In Leeuwarden maak je ook een stadswandeling, die je langs gedichttegeltjes leidt. Fun fact: elk jaar komen er een aantal bij. Inmiddels zijn het er al meer dan 60. Prozaliefhebbers kunnen ook aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen terecht. Ga je deze route doen, trek er dan zeker een dag voor uit. Het Dichterspaad is in totaal 25 kilometer lang.

Groene Wissel nr. 51 bij Wolfheze (16 kilometer)

Schrikken lange wandelingen je niet af? Dan is de Groene Wissel nr 51 bij Wolfheze een aanrader. Het is een romantische wandeling langs bossen, beekjes en heidevelden. Je geniet van prachtige natuur, met af en toe wat klimpartijen. Het beginpunt is Station Wolfheze. Maar ook het eindpunt is het benoemen waard. Daar wachten je de 5 beroemde Wodanseiken. Het zijn bomen van meer dan 500(!) jaar oud.

Landgoed Groeneveld bij Baarn (8, 11 of 15 km)

Kan het je niet sprookjesachtig genoeg? Zorg dan dat jouw romantische wandeling langs een kasteel komt. Die zijn er in Nederland genoeg. Deze wandeltocht bij Baarn leid je langs dichte bossen en open heides. Natuurlijk doe je onderweg ook Kasteel Groeneveld aan.

Loop niet direct door, maar neem even de tijd om te genieten van Groeneveld. Het is een lieflijk landgoed met prachtig aangelegde Engelse tuinen. Je vindt er romantische bruggetjes, spiegelende vijvers en kronkelende paadjes. Als kers op de taart is er een appelboomgaard, met maar liefst twintig verschillende appelrassen. De perfecte plek voor een picknickpauze.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Veertien vennen bij Oisterwijk (9 km)

Vroege vogels opgelet: de Veertien vennenroute bij Oisterwijk mag je niet missen. Bij het gloren van de ochtend, wordt dit gebied omsluierd door een dichte mist. Je hoort enkel het gelach of geroffel van een specht.

Je wandelt langs veertien vennen, zoals de naam al zegt. Elke ven heeft een typerende naam. Niet willekeurig gegeven, maar met een gedachte. Uit het Brandven werd vroeger bluswater gehaald, het Van Esschenven is vernoemd naar de familie Van Essch en het Witven dankt zijn naam aan wit zand.

Tip: onthoud deze romantische wandeling ook voor de zomer. Niets zo verkoelend als veertien vennetjes!

De Manteling bij Oostkapelle (4 km)

Niets zo romantisch als een strandwandeling. Maar dat is op 14 februari nog redelijk fris. Daarom leidt deze romantische route in Zeeland je niet langs de zee, maar je hoort het wel ruisen op de achtergrond. Het voert je door natuurgebied de Manteling op het eiland Walcheren. Midden tussen Oostkapelle en Domburg.

De Manteling staat gelijk aan duin, bos en strand. Het ademt romantiek. Maar dat is niet altijd zo geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 waren hier zware gevechten, en dat zie je ook terug. Nu is het vooral een plek met bloeiende rododendrons en vijvers vol vogels.

Ontdek de Zeeuwse bonsaiboompjes in het kronkelbos of waan je op de Afrikaanse savanne in de Mantelingse duinen. Samen met kasteel Westhove en museum Terra Maris is dit één van de meest diverse romantische wandelroutes in Nederland.

Nóg langer nagenieten

Heb je een heerlijke romantische wandeling gehad? Laat de pret niet bederven, door thuis te komen met pijnlijke, opgezwollen voeten. Geniet nog langer na, met wandelschoenen die bij je passen. Daarmee kun je ook volgend jaar op 14 februari weer wat romantische plekken om te wandelen ontdekken. Maak vandaag nog een afspraak!

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak