Wat is tredzekerheid? Zo sta je stevig in je (wandel)schoenen

Als je serieuze (berg)wandelingen gaat maken, kom je de term ‘tredzekerheid’ vanzelf tegen. Maar: ‘Wat is tredzekerheid?’ Dat is lopen zonder dat je wiebelt. Stevig in je schoenen staan. Volledig in evenwicht. Dat kun je trainen. We leggen het uit.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Wat is tredzekerheid?

Wandelen lijkt simpel. ‘Het is toch gewoon de ene voet voor de andere zetten?’, kun je denken. Toch zul je merken dat het niet altijd zo makkelijk is, als het lijkt. Zeker niet als je bergen gaat beklimmen. Dan krijg je te maken met steil terrein, smalle paadjes en losse stenen. Dat is waar tredzekerheid, of ‘trittsicherheit’, om de hoek komt kijken.

Wat is tredzekerheid? Het is lopen, zonder dat je uit balans raakt. Weten, waar je je voeten neerzet. En stevig staan, zonder dat je wankelt. Daarvoor is coördinatie, conditie en zelfvertrouwen nodig. Gelukkig kun je dat opbouwen.

Wat doet tredzekerheid?

Als je voor het eerst gaat bergbeklimmen, is het een kwestie van wennen. Misschien ben je snel vermoeid. Of vind je het eng om langs smalle stukken te lopen. Door je tredzekerheid te trainen, voel je je zekerder. Je staat steviger in je schoenen en loopt met ferme passen de berg op. Daarbij is je looptechniek super belangrijk.

Misschien verwacht je het niet, maar je wandelschoenen hebben invloed op je tredzekerheid. Een schoen die bij je past, wandelt veel prettiger. Het ondersteunt jouw lichaam en de bewegingen die het doet. Daardoor loop je minder kans op blessures en nare pijntjes. Laat onze specialist eens met je meekijken, of jouw wandelschoenen wel bij je passen. Dat doen we graag!

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Hoe train ik tredzekerheid?

Tredzekerheid kun je dus trainen. Daarvoor hoef je niet per se naar de bergen. Dat kan ook thuis. Verhoog je tredzekerheid door asymmetrische oefeningen te doen, waarbij je je richt op één been. Wandel ook eens op lastige ondergronden, met modderplassen, trappetjes of rotsen. Let daarbij op wat je wandelschoenen doen. Zo kun je dat de volgende keer beter voorspellen.

Zo creëer je meer zelfvertrouwen, en dat zorgt voor meer tredzekerheid. Veel succes!

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak