Wandelschoenen inlopen? Zo doe je dat stap voor stap

wandelschoenen inlopen

Wanneer je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht, wil je natuurlijk maar één ding: kilometers maken. Voordat je dat doet, moet je je wandelschoenen inlopen. In dit artikel vertellen we je waarom je nieuwe wandelschoenen moet inlopen en hoe je dat het beste doet.

Wandelschoenen inlopen: deze tips werken

 1. Wandelschoenen binnen inlopen
 2. Wandelafstanden opbouwen
 3. Draag sokken bij het inlopen
 4. Strik je wandelschoenen
 5. Wandelschoenen oprekken

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Wandelschoenen binnen inlopen

De verleiding is groot om je nieuwe wandelschoenen direct in de buitenlucht te testen. Toch raden we je aan om je nieuwe wandelschoenen binnen in te lopen. Het voordeel hiervan is dat je ze kunt ruilen wanneer ze toch niet het loopcomfort bieden als dat je verwachtte.

Zo voorkom je dat ze vies worden en kun je toch ervaren waar je wandelschoenen knellen of pijn veroorzaken. Vergeet niet om dit voor aanschaf van je wandelschoenen te checken.

Wandelschoenen opbouwen

Inlopen van wandelschoenen is belangrijk. Dat doe je door het inlopen op te bouwen. Begin met korte wandelingen, ga niet direct kilometers op pad. Vergeet niet om, als je deze hebt, je oude wandelschoenen mee te nemen. Veroorzaken je wandelschoenen onderweg blaren, blessures en andere pijnklachten, dan kun je ze omwisselen.

Draag sokken bij het inlopen

Nieuwe wandelschoenen inlopen doe je niet alleen door je wandelingen op te bouwen, maar ook door de juiste sokken te dragen. Ook wanneer je wandelschoenen past in de winkel, zo voorkom je dat je blaren krijgt. Naast sokken kunnen ook zooltjes werken om je schoenen naar je voeten te vormen.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 193 reviews

Strik je wandelschoenen

Bij het inlopen van je wandelschoenen is ook strikken belangrijk. Door je wandelschoenen juist te strikken, kun je de pasvorm en het comfort beïnvloeden. Dat doe je zo:

 • Zet je hiel goed tegen je hak
 • Zet je voet tegen de bodem
 • Houd je tenen gestrekt
 • Veter van onder naar boven
 • Trek je veters goed aan
 • Sluit de tong van je schoen aan op je enkels en scheenbenen

Hoelang moet je wandelschoenen inlopen?

Naast deze tips is het ook handig om jezelf en je nieuwe wandelschoenen wat tijd te gunnen. Wij raden je aan om je wandelschoenen zeker drie (korte) wandelingen in te lopen.

Wandelschoenen oprekken

Heb je je wandelschoenen ingelopen, maar zitten ze nog niet helemaal naar wens? Je kunt leren wandelschoenen oprekken door een specialist.