Wandelschoenen inlopen? Zo doe je dat stap voor stap

wandelschoenen inlopen

Wanneer je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht, wil je natuurlijk maar één ding: kilometers maken. Voordat je dat doet, moet je je wandelschoenen inlopen. In dit artikel vertellen we je waarom je nieuwe wandelschoenen moet inlopen en hoe je dat het beste doet.

Als je gaat lopen met je nieuwe wandelschoenen, dan worden de schoenen warm. Ze nemen zo steeds meer de vorm van jouw voet aan. Er komen ook langzaam buigzones in de schoenen, waardoor ze steeds beter passen. Inlopen van wandelschoenen is daarom heel belangrijk. Bij een soepele schoen gaat dit sneller dan bij een stijve schoen.

Wandelschoenen inlopen: deze tips werken

  1. Wandelafstanden opbouwen
  2. Draag sokken bij het inlopen
  3. Strik je wandelschoenen

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Wandelafstanden opbouwen

De verleiding is groot om je nieuwe wandelschoenen direct met een lange wandeling in de buitenlucht te testen. Toch raden we je aan om je nieuwe wandelschoenen langzaam aan in te lopen. Bouw het inlopen van wandelschoenen op. Begin met korte wandelingen, ga niet direct kilometers op pad.

(Tekst gaat verder onder de video)

Draag sokken bij het inlopen

Nieuwe wandelschoenen inlopen doe je niet alleen door je wandelingen op te bouwen, maar ook door de juiste sokken te dragen. Ook wanneer je wandelschoenen past in de winkel, zo voorkom je dat je blaren krijgt. Naast sokken kunnen ook zooltjes werken om je schoenen naar je voeten te vormen.

Strik je wandelschoenen

Bij het inlopen van je wandelschoenen is ook strikken belangrijk. Door je wandelschoenen juist te strikken, kun je de pasvorm en het comfort beïnvloeden. Dat doe je zo:

  • Zet je hiel goed tegen je hak
  • Zet je voet tegen de bodem
  • Houd je tenen gestrekt
  • Veter van onder naar boven
  • Trek je veters goed aan
  • Sluit de tong van je schoen aan op je enkels en scheenbenen

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 256 reviews

Hoelang moet je wandelschoenen inlopen?

Naast deze tips is het ook handig om jezelf en je nieuwe wandelschoenen wat tijd te gunnen. Wij raden je aan om je wandelschoenen zeker drie (korte) wandelingen in te lopen.

Heb je je wandelschoenen ingelopen, maar zitten ze nog niet helemaal naar wens? Je kunt leren wandelschoenen oprekken door een specialist. Kom gerust langs in de winkel!