Wandelschoenen aanmeten: zo vinden wij de juiste match met jouw voeten

aanmeten wandelschoenen

Wil je nieuwe wandelschoenen aanschaffen? Dan raden wij je aan om naar een specialist te stappen die je kan helpen bij het vinden van de juiste wandelschoenen. Want er zijn tal van fabels en feiten die over wandelschoenen geschreven en gezegd worden. Wij meten wandelschoenen op deze manier aan.

Veel verschillende voetvormen, veel verschillende schoenleesten. Hoe vind je nu het juiste paar wandelschoenen voor jou? Om daarachter te komen, bekijken we je voeten. Tijdens dit intakegesprek kijken we of je tenen goed kunnen bewegen, net als je voet en je enkel. We checken of er vocht in je enkels zit en bestuderen je voetboog. Bovendien kijken we of er bijzonderheden zijn, zoals hallux valgus, een grote knobbel bij je teen. Of artrose voeten.

Hoe kun je voeten meten?

Na de analyse maken we een scan van je voet. Hieruit halen wij allerlei gegevens, waaronder de lengte en breedte van je voeten. Deze scan maakt ook een inschatting van je voetmaat, zoals op de afbeelding hieronder aangegeven is dat maat 39,5 volgens Europese maatvoering. Ook zie je dat de linkervoet en de rechtervoet 4 centimeter verschillen.

aanmeten wandelschoenen

Hoe ruim moeten wandelschoenen zitten?

Naast het analyseren van je voeten, kijken we ook hoe je beweegt. Hieruit halen wij de looplijn van de voet. Met al deze gegevens kunnen wij bepalen hoe breed je voeten zijn en welke wandelschoenen een goede match zijn met jouw voeten.

Zo kunnen we antwoord geven op vragen als ‘Hoe ruim moeten wandelschoenen zitten?‘. Zoals je in deze video zag zijn de linker- en de rechtervoet niet even lang. Staar je daarom niet blind op een bepaald merk of type schoen, want alle wandelschoenen hebben voor- en nadelen.

Daarom zal de ene wandelschoen in maat 39,5 beter bij je passen dan de andere. Misschien heb je zelfs wel wandelschoenen in maat 39 nodig of maat 40. Door wandelschoenen te passen weet je zeker welke maat jouw voorkeur heeft.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 310 reviews

Wandelschoenen laten aanmeten

Vind je de analyse in deze video nog te summier of heb je voetklachten tijdens of na het wandelen, dan helpen we je graag bij een uitgebreidere analyse. Met onze sportpodologische kennis helpen we je stap voor stap aan de juiste wandelschoenen voor jouw voeten:

  1. Intake- en voetanalyse
  2. Sidas Feetbox en 2D-voetscan
  3. Analyseren van voetproblematiek
  4. Zolen op maat
  5. Schoenen kiezen en passen

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?