Wandelschoenen met hak: zo vind je de ideale wandelschoenen

Overweeg je de aanschaf van wandelschoenen met hak? Goede wandelschoenen vergroten je wandelplezier, maar hoe weet je zeker dat je de juiste wandelschoen vindt? Met deze tips vind je jouw ideale wandelschoen – met of zonder hak.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Voordat je nieuwe wandelschoenen met hak aanschaft, is het goed om na te denken wat jouw doelen zijn. Hoeveel kilometer ben je van plan om te wandelen? Is dat dagelijks, wekelijks of maandelijks? Op welke ondergrond wandel je graag? In het bos of op het asfalt? Of ga je de bergen in?

Ook maakt het uit of je bagage meedraagt en onder welke omstandigheden je wandelt: ’s zomers of ’s winters? Hoe groot is de kans op regen onderweg (waterdichte wandelschoenen) of wandel je het liefst alleen met mooi weer?

Vind de ideale wandelschoen met hak

Daarnaast is het goed om stil te staan bij jouw lichaamstype en persoonlijke wensen. Heb je sterke enkels of kunnen ze juist wel wat versteviging gebruiken? Heb je brede of smalle voeten? Last van artrose?

Wandel je vaker of train je voor een wandelevenement, zoals de Nijmeegse Vierdaagse? Al deze vragen spelen een rol bij de aanschaf van nieuwe wandelschoenen, met hak of een platte zool.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Wandelschoenen met hak kopen

Heb je antwoorden op deze vragen? Weet je welke wandelschoenen passen bij jouw voeten en persoonlijke voorkeur? Dan kun je passen. Houd daarbij rekening met 5 punten:

  1. Hakhoogte
  2. Opbouw van zool
  3. Contrefort
  4. Cambreur
  5. Lengtemaat
  6. Wijdtemaat

Hakhoogte van wandelschoen

Over het algemeen vinden de meeste wandelaars een wandelschoen met een hak comfortabeler dan een vrij platte wandelschoen. Een wandelschoen met hak biedt demping en ondersteuning.

Om te bepalen welke wandelschoen bij jouw doelen past, bestaat er een ABCD-indeling. A-wandelschoenen zijn licht en soepel, D-wandelschoenen voor zwaarder terrein.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Opbouw van de zool

De zool van een wandelschoen is opgebouwd uit drie lagen: een inlegzool, een tussenzool en een loopzool. Het laatste deel is de zool waarop je loopt – maar waar je wellicht niet direct naar kijkt bij het kopen van een wandelschoen. Welk profiel deze zool moet bevatten, hangt af van jouw wensen.

Wandel je graag ‘off road’, dan is het slim om te kijken naar zolen die grip bieden op onverharde ondergrond. Denk aan modder en zand. Wandel je graag door de bergen, dan is het slim om voor een zool te kiezen die volop demping biedt.

Een hardere zool zorgt voor meer stabiliteit, een zachte zool kan verlichting geven bij bepaalde klachten tijdens of na het wandelen. Laat je daarom goed adviseren door een specialist!

Contrefort van wandelschoenen

Contrefort is de stevigheid van de hiel. Wil je nieuwe wandelschoenen met hak kopen, dan is het slim om te kijken of de hiel van de gewenste wandelschoenen stevig genoeg is voor je.

Let wel: damesvoeten zijn anders dan mannenvoeten, waardoor de verhouding tussen voorvoet en hak anders is. Hierdoor hebben vrouwen vaak meer demping in hun zool nodig.

Stevigheid van de wandelschoen

Met cambreur bedoelen we de stevigheid van de onderkant van een wandelschoen. Wil je er zeker van zijn dat jouw wandelschoenen stevig genoeg zijn, zet dan de neus van je wandelschoen op de grond en buig je voeg. Wanneer je wandelschoen alleen net achter de grote teen buigt, zijn je wandelschoenen stevig.

Lengtematen in wandelschoenen

Niets is zo vervelend als te kleine wandelschoenen. Wandelschoenen zijn te klein wanneer je de toppen van je tenen de binnenkant van de neus van je wandelschoen raken. Om er zeker van te zijn dat je wandelschoenen comfortabel zijn, raden we je aan om ongeveer een duimdik over te houden.

Breedtematen in wandelschoenen

De breedte van je wandelschoenen is net zo belangrijk als de lengte. Wanneer je wandelschoenen te breed zijn, schuif je sneller naar voren. Daar kun je flink wat ongemak van ervaren.

Ook is goed strikken van wandelschoenen belangrijk. Dat doe je door de hak van je wandelschoen op de grond te zetten en de neus van je schoen omhoog. Zo zit je hiel goed in je schoen en zijn je veters strak, maar niet té strak.

Heb je wandelschoenen met hak gevonden, maar voelen ze toch nog iets hard? Vergroot het comfort met een custom wandelzool.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak