Zomer wandelschoenen: dit zijn de beste wandelschoenen in de zomer

Zomer wandelschoenen: dit zijn de beste wandelschoenen in de zomer

Zijn je wandelschoenen te warm in de zomer, waardoor je zweetvoeten krijgt? Of zwellen je voeten en enkels op door de warmte en krijg je daardoor je wandelschoenen nauwelijks aan? Dankzij deze tips vind je de beste wandelschoenen voor de zomer.

Zomer wandelschoenen voor dames

Overweeg je de aanschaf van zomer wandelschoenen, maar weet je niet welk model het beste bij jou past? Om te slagen voor zomer wandelschoenen voor dames of heren is een makkelijk systeem bedacht: het ABCD-systeem. A staat voor het lichtste model, D het zwaarste.

Categorie A

Onder categorie A vallen lage tot half hoge wandelschoenen met een soepele zool. Deze wandelschoenen zijn vooral geschikt voor wandelingen op vlak terrein, maar lenen zich ook perfect voor stedentrips, zoals naar Barcelona.  

Categorie B

Onder categorie B vallen half hoge tot hoge schoenen met een stijve zool. Deze wandelschoenen zijn vooral geschikt voor wandelingen op oneffen of ruw terrein, zoals heuvels. Categorie B is het meest populair en leent zich ook uitstekend voor het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse in de zomermaand juli.

Categorie C

Onder categorie C vallen hoge schoenen met een stugge zool. Deze wandelschoenen zijn vooral geschikt voor het beklimmen van rotsen. Ideaal wanneer je in de zomer naar Oostenrijk gaat, bijvoorbeeld.

Categorie D

Onder categorie D vallen bergschoenen met een zeer stevige zool. Deze schoenen zijn perfect voor bergtochten, wandelingen over ijsvlaktes en expedities.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.7 uit 5!

Gebaseerd op 256 reviews

Hoge of lage wandelschoenen voor de zomer

Lijken hoge wandelschoenen je te warm voor de zomer? Houd vooral in acht dat wandelschoenen in categorie A/B meer steun bieden dan wandelschoenen in categorie A. Ze zijn ook steviger, maar minder stug dan wandelschoenen in categorie B. Schoenen in categorie B/C hebben een hogere schacht dan schoenen in categorie B en zijn net iets stijver. Dit zorgt voor meer stabiliteit. B/C-wandelschoenen zijn perfect voor middelzware tot zware wandelingen (door de bergen).

Waterdichte wandelschoenen voor de zomer

Volgens Weeronline is het meer dan 92 procent van de tijd droog in Nederland. Toch kun je door de overige 8 procent kletsnatte voeten krijgen: er valt jaarlijks gemiddeld 853 millimeter neerslag. Daarom zijn sommige wandelschoenen voorzien van een membraan, zoals Gore-Tex. Dit zorgt ervoor dat je wandelschoenen waterdicht zijn.

Gore-Tex maakt wandelschoenen vanaf de buitenkant waterdicht. Alle damp die je voeten uitstoot – lichaamswarmte en transpiratie, kan uitwasemen van binnen naar buiten. Je schoenen ‘ademenen’.

Toch zijn mensen met warme voeten of zweetvoeten beter af zonder dit membraan in hun wandelschoenen. Je wandelschoenen ademenen daardoor juist beter. Ook wandelaars die alleen met mooi weer op pad gaan, hebben hier profijt van. Dit membraan maakt wandelschoenen vooral waterdicht.

Zomer wandelschoenen passen

Wil je in de zomer wandelschoenen passen, dan is het slim om te overwegen of je voor ‘ademende’ wandelschoenen gaat of waterdichte wandelschoenen. Wandelschoenen die ademenen voeren lichaamswarmte af, waardoor je voeten fris en droog blijven. Ook de kans op blaren is kleiner. Deze wandelschoenen lenen zich daarentegen niet voor vochtige of koude gebieden en zijn ook niet 100% waterdicht.

Wil je zomer wandelschoenen passen? Deze tips werken:

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?