Zo vind je de beste wandelschoenen voor in de bergen

Wat zijn de beste wandelschoenen voor in de bergen? Wij helpen je kiezenShutterstock

Goede, stevige wandelschoenen spelen een belangrijke rol in wandelplezier. Ga je binnenkort de bergen in en wil je je goed voorbereiden? Dan vraag je jezelf misschien af wat de beste wandelschoenen voor in de bergen zijn. Wij helpen je op weg.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wandelschoenen voor in de bergen, wandelschoenen voor smalle voeten, wandelschoenen voor artrose voeten: we hebben een breed scala aan wandelschoenen. Van Meindl berg wandelschoenen tot wandelschoenen van het merk LOWA. Hoe kies je nu goede wandelschoenen voor in de bergen? Met deze aankooptips kun jij de bergen trotseren.

Wandelschoenen voor in de bergen

  • Hoe vind je nu het perfecte paar wandelschoenen voor in de bergen? Laat je informeren door deskundigen. Zij kunnen je alles vertellen over berg wandelschoenen voor dames en berg wandelschoenen voor heren.
  • Het is slim om hiervoor een afspraak te maken, zodat je bergschoenen kunt passen. Neem hier de tijd voor, zodat je tijdens je wandelvakantie of uitje volop kunt genieten.
  • Wil je dat een expert met je meekijkt voor wandelschoenen voor in de bergen? Maak een afspraak voor een voetanalyse, zodat jouw bergschoenen als pantoffels zitten.
  • Heb je een afspraak gemaakt om goede wandelschoenen voor in de bergen te vinden? Deel dan niet alleen je wensen, maar vooral ook je klachten. Heb je bijvoorbeeld pijn in je lies of pijn in je knieholte tijdens of na het wandelen? Deel het! De specialist kan je daardoor nog beter adviseren.
  • Het is slim om een paar wandelsokken mee te nemen wanneer je wandelschoenen voor in de bergen uitzoekt. Wandelsokken zijn dikker dan ‘gewone’ sokken, waardoor je bergschoenen anders zullen zitten.
  • Heb je fijne berg wandelschoenen, maar zijn ze aan vervanging toe? Neem het oude paar dan mee. Het slijtpatroon van de bergschoen geeft jouw looppatroon weer. Dat is ideaal voor een schoenspecialist.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Berg- en wandelschoenen per merk

Ga je binnenkort hiken en ben je benieuwd welk merk bergschoenen zich daarvoor lenen? Onze sportpodoloog, Gert van Berg, vertelt de voordelen per merk. Van heren berg wandelschoenen tot wandelschoenen voor dames in de bergen.

LOWA

“Ga je de bergen in en ben je bang voor zere voeten? LOWA heeft een standaard leest, maar biedt superveel comfort. De wandelschoenen hebben een dempende zool, zijn stabiel en rollen makkelijk af. Laat je verrassen door het comfort van LOWA!”

Tecnica

“Vind je het lastig om bergschoenen te vinden voor smalle voeten? Daar speelt Tecnica slim op in. De belangrijkste delen van de schoen, hiel en voetboog, bestaan uit thermoplasten. Dat is een soort kunststof. Door deze te verwarmen, vormen de schoenen helemaal naar jouw voeten. Wandelschoenen in de bergen voor dames of heren: daardoor zitten ze als pantoffels!”

Hanwag

“Kun je vaak niet slagen voor bergschoenen omdat je ‘voetproblemen’ hebt, zoals een knobbel op je grote teen, een brede voorvoet of een smalle hiel? Dan zitten de wandelschoenen van Hanwag je als gegoten. Deze wandelschoenen staan bekend om hun speciale leesten.”

Meindl

“Vind je bergschoenen vaak niet comfortabel genoeg? Meindl biedt een breed scala aan soepele wandel- en bergschoenen. Van wandelschoenen met een normale leest tot bergschoenen voor extreem brede voeten.”

Uitgelichte producten

Advies nodig?

Vind je het fijn als een deskundige even met je meekijkt voor het perfecte paar wandelschoenen in de bergen? Of ben je op zoek naar een specifiek merk, zoals Zamberlan berg- en wandelschoenen? Wij adviseren je graag! Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de tijd om te kijken naar je voetvorm, de breedte en hoogte van je voet, je voettype, de afwikkeling van je voetstap, je hielstand en je drukbelasting. Met een compleet plaatje kunnen we je dan een advies geven.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong