Pijn in de lies na het wandelen

wandelschoen op maat Gert van den Berg

Herken je dat, pijn in de lies na het wandelen? Vervelend natuurlijk, want zeker wanneer je graag wandelt wil je het liefst zo snel mogelijk weer pijnloos op pad. Onze specialist vertelt je graag iets meer over enkele mogelijke oorzaken en oplossingen. 

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Hoe kom ik aan pijn in de lies na het wandelen?

Eén van de meest voorkomende oorzaken van pijn aan de lies, na én tijdens het wandelen, is overbelasting. Je bent te ver gelopen, of je hebt in een te hoog tempo willen wandelen. Maar overbelasting kan ook voorkomen wanneer je je per ongeluk hebt verstapt, of een plotselinge draaiende beweging gemaakt. Wanneer overbelasting inderdaad de oorzaak is, dan gaan de klachten gelukkig vanzelf weer over. Neem voldoende rust, en bouw het wandelen weer langzaam op wanneer de pijn over is.

Wanneer je merkt dat de pijn in de lies niet vanzelf overgaat, dan ligt er waarschijnlijk een andere oorzaak aan ten grondslag. Instabiliteit is dan vaak een oorzaak die de pijn veroorzaakt. En die instabiliteit hoeft dan niet alleen maar met je lies te maken te hebben. Want alles in je lijf is met elkaar verbonden. Wanneer je voet overproneert, oftewel naar binnen draait of doorzakt, draait ook de knie naar binnen en de heup naar buiten. Een goed bij de voet passende, stabiele schoen met ondersteunende binnenzool, kan wonderen doen!

In onderstaand filmpje legt Gert iets meer uit over hoe ook instabiliteit in je voetzool, je enkel of je scheenbeen kan leiden tot pijn in de lies:

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Pijn in de lies, wat kunnen we er aan doen?

Ook andere fysieke problemen, zoals artrose, liesbreuk, darmproblemen, nierstenen, en ook rugproblemen, kunnen de oorzaak zijn van pijn in de lies. Wanneer wij daar, als wandelschoen-experts, niets mee kunnen, dan zullen we je ook zeker doorverwijzen naar de fysiotherapeut of huisarts.

Gelukkig zal in heel veel gevallen de oplossing liggen in ‘goede wandelschoenen’.We raden je aan om te overwegen over te stappen naar goede wandelschoenen op maat. Onze bootfitter en sportpodoloog kunnen je helpen met het doormeten van je voeten. Zo weet je zeker dat je wandelschoenen vindt die perfect aansluiten bij wat je lies en je lichaam nodig hebben.

Tijdens een consult maken we de tijd om te kijken naar je voetvorm, de breedte en hoogte van je voet, je voettype, de afwikkeling van je voetstap, je hielstand en je drukbelasting. Met een compleet plaatje kunnen we je dan een advies geven voor welke wandelschoenen jou het beste ondersteunen.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Podoloog bij Wandelschoenopmaat.nl

Bij wandelschoenopmaat.nl werken met met uitsluitend gecertificeerde mensen. Gert van de Berg, ook bekend van RTL Snowmagazine meet dagelijks diverse klanten het perfecte schoeisel aan.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong