Wandelschoenen kopen: hoeveel ruimte heb je nodig in je wandelschoen?

Je moet er niet aan denken: koop je nieuwe wandelschoenen, is de maat niet goed. Je wandelschoenen zijn te klein, te smal óf toch te ruim. Hoeveel ruimte heb je nodig? Met deze tips kies je de juiste wandelschoenen voor jouw voeten.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Wandelschoenen nodig? Houd ruimte bij je tenen

Stel je voor: je hebt een fantastische wandelroute uitgestippeld, je trekt je nieuwe wandelschoenen aan en… ai! Wat zitten je wandelschoenen onprettig: je hebt helemaal geen ruimte bij je tenen. Om te zorgen dat je wandelschoenen comfortabel zijn en voldoende steun bieden, geven we je tips:

  • Wanneer je wandelschoenen past, is het slim als je gaat staan. In zitpositie zijn je voeten 2 tot 3 mm korter dan wanneer je gaat staan. Dat komt doordat wanneer je staat, de boog van je voet wat doorzakt.
  • Simuleer je voetafwikkeling. Tijdens de afwikkeling (het afrollen van je pas) neemt je voet in de schoen de binnenbocht, en de zool de buitenbocht. Hierdoor trekt het bovenmateriaal van de neus van de schoen zich iets terug en heb je ook iets ruimte nodig.
  • Pas schoenen later op de dag in plaats van ’s ochtends. Dan zijn je voeten iets opgezet en weet je zeker dat je wandelschoenen niet te krap zitten.
  • Zorg dat je een paar wandelsokken meeneemt wanneer je gaat passen. Normale sokken zijn net iets dunner.

Maar hoeveel ruimte heb je nu precies nodig? Wat ons betreft heeft een wandelschoen die goed zit 4 tot 5 mm ruimte bij je langste teen. Voor veel mensen beter bekend als een duimbreedte. Let op: je langste teen, niet je ‘grote teen’. Zeker voor bergwandelaars die niet in de problemen willen komen tijdens een afdaling, is dit van belang.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video
Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Wandelschoenen, strak of los? Waar doe je goed aan?

Als je ons advies volgt, en zo’n 4 tot 5 mm aan ruimte bij je langste teen aanhoudt, weet je zeker dat je wandelschoenen niet te klein of te groot zijn. Maar dan weet je nog niet of een wandelschoen ook goed zit in de breedte. Zorg ervoor dat je voet niet glijdt in je wandelschoen. Je hielen moeten als het ware ‘vast’ zitten in je schoen.

Houd daarnaast rekening met drukpunten, bijvoorbeeld wanneer je heel brede voeten hebt of last hebt van hallux valgus. Natuurlijk moet je je wandelschoenen nog inlopen, maar wandelschoenen moeten bij het passen direct al comfort bieden.

Niets is vervelender dan te kleine of te grote wandelschoenen kopen. Voorkom dove of tintelende tenen bij het wandelen en houd je vast aan de stelregel van 4 tot 5 mm bij je langste teen. Of laat je adviseren door een specialist, zo weet je zeker dat jouw wandelschoenen als gegoten zitten.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak