Hoe moet een wandelschoen zitten? Zo check je of je de juiste maat hebt

Vraag jij je af: ‘Hoe moet een wandelschoen zitten?’ Je kunt op twee manieren checken of je wandelschoenen de juiste maat hebben. Als er twee vingers achter je hielbeen passen óf 1 cm ruimte aan de voorkant van je zool overblijft. We lichten het toe.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Te kleine of te grote wandelschoenen

Er is niets zo fijn als schoenen die als gegoten zitten. Je voelt niet eens dat je ze aanhebt. Maar dat is niet de realiteit voor veel wandelaars. Nee, in plaats daarvan kampen ze met voetklachten.

Je herkent het vast wel, een wandelschoen die nét niet lekker zit. Heel frustrerend. Hoe moeten een wandelschoen zitten? Nou, precies goed. Want is de schoen te groot? Dan ga je slippen in de schoen. Loop je er langer of vaker mee, dan ontstaan er blaren. Dat is natuurlijk erg vervelend.

Is de schoen te klein? Dan stoot je elke keer je teen en je nagelriemen gaan zeer doen. Als je ermee naar de bergen gaat, loop je soms je nagel eraf. Bij een wandeltocht van meerdere dagen zet je voet op. Op een gegeven moment kun je de schoen niet meer aan.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Check je wandelschoenmaat

Ben je benieuwd of je wel de juiste wandelschoenmaat hebt? Dat kun je eenvoudig checken, met je huidige schoenen. Daar zijn 2 manieren voor.

  1. Stap de wandelschoen in
  2. Schuif je voet helemaal naar voren
  3. Plaats twee vingers achter je hielbeen

Kan dat? Dan is je wandelschoenmaat ongeveer goed.

  1. Haal de binnenzool uit de schoen
  2. Zet je voet erop, tegen de achterkant aan
  3. Bekijk hoeveel ruimte er aan de voorkant overblijft

Is dat ongeveer 1 cm? Dan is je wandelschoenmaat ongeveer goed.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Zo moet een wandelschoen zitten

Wil je zeker weten dat je met de juiste wandelschoenen aan je trektocht begint? Wij beschikken over specialistische kennis én professionele apparatuur. Daarmee meten we je voeten, enkels en kuiten zo exact mogelijk op. Zo kunnen we zien welke schoenmaat je hebt.

We adviseren je over de beste wandelschoenen en gaan ze natuurlijk passen. Je zult ervaren dat ze nooit beter hebben gezeten. We controleren de stabiliteit met onze filmcamera en analysesysteem. Zo weten we zeker welke wandelschoen bij jou past. We zijn pas klaar, wanneer jij de winkel tevreden uitstapt. Hoe moet een wandelschoen zitten? Wij weten het precies.  Maak gebruik van onze expertise en ga met een goed gevoel op vakantie.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong