Hoe ontstaan dove of tintelende tenen bij het wandelen?

Dove of tintelende tenen bij het wandelen

Onze sportpodoloog heeft veel kennis van voetklachten, zoals dove of tintelende tenen bij het wandelen. Dit soort klachten kan naar voren komen bij langere wandeltochten. We leggen graag de oorzaken voor je uit.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

De boosdoener: overbelaste voorvoet

Dove tenen, brandend of zeurend gevoel onder de midden voet-teengewrichten (MPT gewrichten) kan duiden op een overbelaste voorvoet (in medische termen pes planus transversus). Doordat de voorste voetboog doorzakt, kantelen de kopjes van de gewrichten tegen elkaar en knellen de bloedvaten die tussen de gewrichten lopen af.

Overbelaste voorvoet door zenuwbeknellingen

Tintelende en stekende pijnen in de tenen zijn het gevolg van zenuwbeknellingen. Ook hier kantelen de kopjes van de middenvoet-teengewrichtjes tegen elkaar en ook hier is de voorste voetboog doorgezakt. Men spreekt hiervan Mortonse neuralgie.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Hoe kom je af van die tintelende tenen in je wandelschoen?

Een doorgezakte voetboog herstelt niet vanzelf, maar moet geholpen worden met een goede stabiele binnenzool met voorvoetondersteuning, die de bloedvaten of de zenuwbeknelling ontlast. Het probleem zit veelal niet in je wandelschoenen maar in de voeten zelf.
Middels een totale voetanalyse proberen we de oorzaak van de pijnklachten te traceren. Hierin wordt ook de breedte (compressiedruk), lengte, wreef hoogte en de flex van je wandelschoen in meegenomen. Lees meer over onze aanpak.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong