Wandelschoenen kopen? Dit betekent de afkorting GTX bij schoenen

Wandelschoenen kopen? Dit betekent de afkorting GTX

GTX. Misschien heb je die afkorting weleens voorbij zien komen toen je je oriënteerde voor nieuwe wandelschoenen. GTX staat voor GORE-TEX. Wat dat precies inhoudt, leggen we je uit.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wat is GORE-TEX?

Wat betekent GTX bij schoenen? Verschillende topmerken wandelschoenen werken met GORE-TEX, waaronder LOWA. GORE-TEX-producten bevatten een membraan, dat ervoor zorgt dat je wandelschoenen niet alleen winddicht, maar ook waterdicht zijn. Het is een dun laagje in de voering van je schoen.

Bovendien blijven je voeten niet alleen droog wanneer het regent, maar zijn wandelschoenen met GORE-TEX ook ademend. Het voordeel hiervan is dat je daardoor minder last hebt van transpirerende voeten, oftewel minder onaangename geuren in je schoen en minder kans op blaren.

GORE-TEX staat voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. Dat maakt dat wandelschoenen met GORE-TEX lang meegaan. Daarnaast zijn wandelschoenen met GORE-TEX in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Uitgelichte producten

Hoe is GORE-TEX ontstaan?

Gore-Tex is per toeval ontwikkeld door Bob Gore. Bob’s vader vroeg hem om een soort loodgieterstape te maken. Daarvoor gebruikte Bob ‘PolyTetraFluorEtheen’ (PTFE), in de volksmond Teflon. Tijdens dit proces ontdekte hij dat een verhitte strook PTFE tot acht keer de oorspronkelijke lengte kon uitrekken, zonder te breken.

Het bleek ideaal voor de productie van warme, waterdichte en ademende kleding, zoals regen-, motor- en zeilkleding en schoenen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Zijn GORE-TEX wandelschoenen waterdicht?

100% waterdicht zijn GORE-TEX wandelschoenen niet. GORE-TEX weert regen en spatwater, maar wanneer je bijvoorbeeld een wandeling maakt door nat gras, kunnen je sokken toch iets vochtig worden.

Bovendien kunnen wandelschoenen met GORE-TEX iets lekken wanneer je schoenen verouderd zijn. Om die reden is het goed om de kwaliteit van je schoenen in de gaten te houden. Zo voorkom je veelvoorkomende voetklachten als blaren.

Wat betekent GTX bij wandelschoenen? Waterdicht of niet, GORE-TEX doet niets af aan de kwaliteit van de schoen. Integendeel: je hebt een schoen die bijna waterdicht is en een supergoed ademend vermogen. Wil je weleens wandelschoenen met GORE-TEX proberen, dan nodigen we je uit in onze winkel. We geven je graag uitgebreid advies.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong