Dit zijn de beste wandelschoenen voor lange afstanden

Ben je weg van langeafstandswandelingen, maar heb je nog altijd niet het juiste paar wandelschoenen aan je voeten om kilometerslang pijnloos te wandelen? Zo vind je de beste wandelschoenen voor lange afstanden.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Wil je wandelschoenen om lange afstanden te kunnen wandelen, zonder dove, tintelende tenen? Of koop je voor het eerst wandelschoenen en weet je niet welke wandelschoenen perfect matchen met jouw voeten? Er bestaat een ‘ABCD-systeem’ of ‘ABCD-categorie’, waardoor het kiezen van lange afstand wandelschoenen iets makkelijker wordt.

Wat zijn de beste wandelschoenen voor lange afstanden?

Van wandelschoenen voor de winter tot de beste wandelschoenen om langeafstandswandelingen te kunnen maken. We hebben een breed assortiment wandelschoenen, waarop het ABCD-systeem goed aansluit. We lichten de categorieën een voor een toe.

Categorie A

Wandelschoenen die tot deze categorie behoren zijn laag tot halfhoog en hebben een soepele zool. Deze modellen lenen zich goed voor wandelingen op vlak terrein, zoals asfalt. We noemen ze ook wel ‘all terrain’ schoenen. Deze wandelschoenen zijn niet geschikt voor lange afstanden.

Categorie B

Wandelschoenen in categorie B zijn halfhoog tot hoog en hebben een stijve zool. Deze wandelschoenen zijn vooral geschikt voor wandelingen op oneffen of ruw terrein, zoals heuvels. Deze (trekking) wandelschoenen lenen zich goed voor lange(re) tochten met bepakking.

Categorie C

Wandelschoenen die behoren tot categorie C zijn hoog en hebben een stugge zool. Deze modellen zijn ideaal voor ruw terrein en worden ook wel ‘backpacking schoenen’ of ’trekking schoenen’ genoemd. Je kunt met deze wandelschoenen goed lange afstanden wandelen.

Categorie D

Onder de laatste categorie, categorie D, vallen schoenen met een stevige zool. Met deze wandelschoenen kun je (meerdaagse) bergtochten en wandelingen over ijsvlaktes maken.

Goed om te weten: veel wandelschoenen hebben gelijkenissen in model en functionaliteit. Om die reden bestaan er naast hoofdcategorieën ook subcategorieën, zoals ‘categorie A/B’.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video
Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Welke lange afstand wandelschoenen passen bij jou?

Heb je al wandelschoenen, maar wil je nu écht wandelschoenen waarop je uren, misschien wel dagen, kunt wandelen? Een zachte, lage wandelschoen zit vaak comfortabel, maar leent zich niet voor langeafstandswandelingen.

Wil je een meerdaagse wandeling maken, dan is het slim om te kijken naar zwaardere, stuggere schoenen. Deze wandelschoenen zijn vaak hoger, waardoor je meer steun hebt aan je enkels.

Voor welke wandelschoen je ook kiest, we raden je altijd aan om advies te vragen van een deskundige. Wij maken een uitgebreide analyse van je voeten, enkels en kuiten. Met maatwerk wandelschoenen (en soms ook zooltjes) als resultaat. Zo kun je écht genieten van je langeafstandswandeling.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak