Wat zijn de beste wandelschoenen voor de winter?

Wat zijn de beste wandelschoenen voor de winter?

Wandelschoenen voor de winter, waar moeten die precies aan voldoen? Wij hebben zowel wandelschoenen voor dames, die zeer geschikt zijn voor de winter, als wandelschoenen voor heren. In dit artikel geven we je tips om de beste ‘winter wandelschoenen’ te vinden.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wandelschoenen voor heren en dames

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe wandelschoenen voor de winter is het slim om je te laten adviseren. Want misschien heb jij een winter wandelschoen van een specifiek merk in gedachten terwijl die schoen niet past bij de vorm van jouw voet. Of misschien heb je een lage wandelschoen in je handen terwijl je meer baat hebt bij een hoog model.

Over het algemeen zijn winter wandelschoenen voor dames en heren waterdicht en bieden ze grip op gladde oppervlakken, zodat je door weer en wind kunt wandelen. Ook zijn winter wandelschoenen vaak voorzien van een voering, zodat je voeten warm blijven. Iedere wandelaar weet: niets is zo vervelend als ijskoude voeten.

Bovendien zijn winter wandelschoenen voor heren en dames gemakkelijk te drogen. Dat is niet geheel onbelangrijk: zo verleng je de levensduur van je wandelschoenen. Wanneer je je wandelschoenen goed onderhoudt, heb je er jarenlang plezier van. Winter na winter.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Wandelschoenen voor de winter

We noemden het al even: we hebben een breed assortiment aan wandelschoenen. Voor ieder seizoen, voor ieder terrein en voor iedere voettype hebben wij geschikte wandelschoenen. Daarbij kijken we naar jouw wensen en behoeften.

Ons team van professionals kijkt naar verschillende factoren. Of je je voet goed kan buigen, bijvoorbeeld. We weten uit een meting of jouw voet breed is, of smal. Wellicht heb je een hoge wreef en zoek je wandelschoenen voor de winter die jouw voldoende loopcomfort bieden. Aan de hand van verschillende factoren stellen wij jou een goed model voor. Winter wandelschoenen die passen bij jouw voeten.

We kijken niet alleen naar de vorm van je voet, maar ook hoe je je voet afwikkelt. Doordat we zo’n breed assortiment wandelschoenen voor de winter hebben, kunnen we voor iedere voet een geschikt model vinden. Zo werken we bijvoorbeeld met wandelschoenen die voorzien zijn van thermoplasten. Deze kunnen we verwarmen en zo op je voet aandrukken voor optimaal loopcomfort.

Uitgelichte producten

Wandelschoenen voor dames en heren

In onze winkel hebben we wandelschoenen voor de winter, herfst, lente én zomer van enkele van de meest toonaangevende merken, zoals:

Deze fabrikanten maken winterschoenen voor heel veel verschillende voetvormen. Ook mensen met voetproblemen kunnen op die manier toch een schoen vinden die goed aansluit bij hun wensen.

De beste winter wandelschoenen voor jou

Wil je de beste winter wandelschoenen van dit moment óf wil je wandelschoenen die je als gegoten zit? Ons team van professionals, waaronder onze sportpodoloog, is gespecialiseerd in het aanmeten van wandelschoenen op maat en kijkt verder dan een merk. In ons stappenplan lees je meer over de intake, analyse en het aanmeten van de juiste schoenen en ondersteunende wandelzool. Stap voor stap in de richting van de beste winter wandelschoenen voor jou!

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong