Lage of hoge wandelschoenen: zo maak je de beste keuze

Dit is het belang van goede zolen

Wanneer heb je hoge of lage wandelschoenen nodig? Met deze tips maak je de beste keuze tussen lage wandelschoenen en hoge wandelschoenen.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Als een kind in een snoepwinkel. Zo kun je je voelen wanneer je voor een wand bomvol wandelschoenen staat. Hoge wandelschoenen, lage wandelschoenen, wandelschoenen voor brede voeten, wandelschoenen met een smalle leest.

We hebben een breed assortiment aan wandelschoenen van gerenommeerde merken als Meindl, Lowa en Hanwag. En dat is nu net waar de schoen wringt, want hoe weet je wanneer je hoge wandelschoenen nodig hebt? Of juist lage wandelschoenen?

Lage of hoge wandelschoenen?

Ons advies: raadpleeg een expert, zoals een podoloog. Ons team van professionals kan je precies vertellen waarop je moet letten bij de aanschaf van lage en hoge wandelschoenen. We letten op een aantal factoren, zoals:

  • Wreef – Heb je een hoge, lage of normale wreef?
  • Hielbeen – Hoe staat je hielbeen: naar binnen, naar buiten of recht?
  • Flexibiliteit – Is je voet flexibel of stijf?
  • Zolen – Heb je podologische zolen (nodig)?
  • Voetproblemen – Heb je ‘voetproblemen’, zoals een knobbel bij je grote teenartrose voeten of brede voeten?

En naast advies kunnen we ook je voeten opmeten. Hiervoor maken we een uitgebreide analyse van je voeten, enkels en kuiten. Zo kunnen we niet alleen de leestbreedte van je wandelschoenen bepalen, maar ook welke maat wandelschoenen, in welke categorie en of je zooltjes op maat nodig hebt.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Hoge of lage wandelschoenen

Wij hebben niet alleen hoge en lage wandelschoenen voor heren, maar ook voor dames, en vinden het belangrijk om hét perfecte paar wandelschoenen voor jouw voeten te vinden. Met het juiste paar wandelschoenen voor jou heb je meer loopcomfort én plezier. Dat gunnen wij je, (nóg) meer plezier in wandelen. Zonder pijn. Om die reden vragen we altijd op welk terrein je wandelt.

Misschien gaat je voorkeur uit naar hoge wandelschoenen, omdat je op zwaar terrein wandelt. Of wandel je liever op vlak terrein. Lage wandelschoenen ondersteunen op zwaar terrein wanneer je zijwaarts stapt. Maar op vlak terrein beloven de wandelschoenen bewegingsruimte.

Daarentegen beloven hoge wandelschoenen steun op zwaarder terrein, maar beperken ze het voorwaarts bewegen van je scheenbeen op vlak terrein. Wil je lage of hoge wandelschoenen kopen? Wij luisteren naar jouw persoonlijke voorkeur voor type wandelschoen, maar houden altijd voor ogen dat hoge en lage wandelschoenen moeten passen bij jouw voeten. Laten we samen ontdekken welke wandelschoenen dat voor jou zijn!

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong