Wandelschoenen trends: deze wandelschoenen zijn licht en modern

Wandelschoenen trends: deze wandelschoenen zijn licht en modern

Wandelen in stijl. De een hecht waarde aan comfort, voor een ander weegt het model zwaarder. In dit artikel vertellen we je welke wandelschoenen hip, mooi én licht zijn.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Stel: je bent een jaar of 25 en je wilt deze zomer wandelen. Maar als je aan wandelschoenen denkt, denk je al snel aan bruine of zwarte schoenen. Saai, lomp en oncomfortabel. We laten je graag zien dat wandelschoenen naast comfortabel ook hip kunnen zijn.

Wandelschoenen van Salomon

Hippe, moderne en lichte wandelschoenen. Die vind je onder meer terug in de collectie van Salomon. Wandelschoenen van dit merk lenen zich perfect voor jonge wandelaars die probleemloos wandelen. Deze wandelschoenen staan onder meer bekend om:

  • Pasvorm
  • Hielstabilisator
  • Neusversterking
  • Snelsluiting
  • Comfort
Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Afwikkelen van je voeten

Wandelschoenen van het merk Salomon staan ‘rond’, waardoor je je voet goed afwikkelt. Dat houdt in dat je hiel eerst op de grond komt, daarna het midden van je voet en je voorvoet. Hierdoor komt je voet plat op de grond, om weer op je hiel terecht te komen.

Naast een goede afwikkeling staan deze wandelschoenen bekend om de ‘hielstabilisator’. Hierdoor voorkom je ontstekingen en blessures door overstrekking, waaronder aan je achillespees.

Uitgelichte producten

Handige rubberen neus

Wat ook handig is, is de rubberen neus. Daardoor heb je minder kans om je tenen te stoten. Het voordeel hiervan is dat je deze wandelschoenen niet alleen op geasfalteerd wegdek kunt dragen, maar ook op iets zwaarder terrein.

Ook de snelsluiting is een pluspunt. Je hebt daardoor geen last van losse veters waarover je kunt struikelen. In een handomdraai pas je je veters aan.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Trends van traditionele merken

Niet alleen Salomon wandelschoenen zijn geschikt voor ‘jonge’ wandelaars, steeds meer traditionele merken volgen de laatste trends. Een van die merken is Meindl.

Ook Meindl wandelschoenen zijn licht, hebben een goede afwikkeling en neusversterking. Wandelschoenen van het merk Meindl zijn er zowel in lage als hoge modellen. Je vindt ze in allerlei kleuren en modellen.

Welk model spreekt jou aan? Laat je adviseren! We helpen je graag stap voor stap aan het juiste model wandelschoenen voor jou.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong