Welke wandelschoenen hebben goede demping?

Welke wandelschoenen hebben goede demping?

Goede demping in wandelschoenen. Het kan voorkomen dat je voetklachten of blessures oploopt tijdens je wandeling. Wil je meer loopcomfort? In dit artikel vertellen we je welke wandelschoenen goede demping hebben.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Waarom zijn wandelschoenen met demping belangrijk?

Veel wandelaars willen wandelschoenen met de beste demping. Dat begrijpen we als geen ander. Demping beschermt je gewrichten en spieren. Zo voorkom je voetklachten en blessures, zoals aan je knieën of onderrug. Bovendien vergroten wandelschoenen met demping je loopcomfort. Door goede, stevige zolen voel je de ondergrond waarop je loopt ook minder. Dit is ideaal wanneer het terrein bestaat uit stenen, bijvoorbeeld.

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Hoe zijn wandelschoenen opgebouwd?

De zool van een wandelschoen is opgebouwd uit drie lagen: een inlegzool, een tussenzool en een loopzool. Het laatste deel is de zool waarop je loopt – maar waar je wellicht niet direct naar kijkt bij het kopen van een wandelschoen. Welk profiel deze zool moet bevatten, hangt af van jouw wensen.

Wandel je graag ‘off road’, dan is het slim om te kijken naar zolen die grip bieden op onverharde ondergrond. Denk aan modder en zand. Wandel je graag door de bergen, dan is het slim om voor een zool te kiezen die volop demping biedt.

Een hardere zool zorgt voor meer stabiliteit, een zachte zool kan verlichting geven bij bepaalde klachten tijdens of na het wandelen. Om die reden is het slim om je te laten adviseren door een specialist, zoals een sportpodoloog.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Wat zijn de beste schoenen om te wandelen?

Wil je wandelschoenen met veel demping? We hebben een groot assortiment: van wandelschoenen voor dames met demping tot wandelschoenen voor heren met demping. Wij werken met gerenommeerde merken, zoals:

Om te bepalen welke wandelschoenen bij jouw voeten en wensen passen, doen we niet alleen graag een uitgebreide voetanalyse, maar kijken we ook naar het zogeheten ABCD-systeem. Dit ABCD-systeem betekent niets meer dan wandelschoenen opgedeeld in categorieën. Dat maakt het makkelijker om te kiezen welke wandelschoenen je nodig hebt. Om je een voorbeeld te geven:

  • Wandelschoenen in categorie A hebben een soepele zool;
  • Wandelschoenen in categorie B hebben een stijve zool;
  • Wandelschoenen in categorie C hebben een stugge zool;
  • Wandelschoenen in categorie D hebben een zeer stevige zool.

Uitgelichte producten

Waarom kiezen voor een zool op maat?

Heb je wandelschoenen met extra demping gevonden, maar vind je ze toch nog niet helemaal comfortabel? Dan kun je kiezen voor een zool op maat. Met een zool op maat kun je voetklachten en blessures verminderen of voorkomen. Denk aan ‘overpronatie’, dit is het (overmatig) kantelen van je voeten op momenten waarop dit niet moet. Met een zool op maat verdeel je de druk onder de voet. Bovendien geeft het verlichting aan je enkels.

Onze klanten beoordelen ons met een 4.8 uit 5!

Gebaseerd op 497 reviews