Welke sokken draag je in wandelschoenen?

Skischoenen voor moeilijke voeten aanmeten

Wat zijn de beste sokken om mee te wandelen? Het is een veelvoorkomende vraag onder onze klanten. In dit artikel geven we je tips bij het vinden van de juiste sokken voor je wandelschoenen.

Bij Wandelschoenopmaat.nl maken we de wandelschoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een wandelschoen op maat. Ook pijnvrij wandelen? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Waarom zijn sokken belangrijk?

Sokken hebben verschillende functies:

  • Sokken houden je voeten droog;
  • Sokken houden je voeten warm;
  • Sokken slaan (transpiratie)vocht op;
  • Sokken zorgen voor comfort;
  • Sokken verkleinen de kans op blaren.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Welke wandelsokken voorkomen blaren?

Je voelt ‘m al van kilometers ver aankomen, een blaar op je hak. Het kan je wandelpret flink verstoren. Om de kans op blaren te verkleinen, is het slim om passende wandelschoenen en sokken te dragen.

Wanneer je wandelschoenen en wandelsokken draagt die te krap of te wijd zijn, kan dat blaren veroorzaken. Dat komt door wrijving. Daarbij is het slim om je schoenen, ook in combinatie met je sokken, in te lopen.

Goed om te weten: goed passende wandelschoenen en sokken geven je geen garantie dat je nooit meer blaren hebt. Het verkleint de kans op blaarvorming. Je kunt je voeten, sokken en de binnenkant van je schoenen ook bestrooien met talk- of voetpoeder om de kans op blaren te verkleinen.

Zet de eerste stap

Heb jij de juiste wandelschoenen?

Welk materiaal wandelsokken kies je?

Sokken zijn er in alle soorten en maten. Om te bepalen welke wandelsokken je comfort bieden, zetten we voor een aantal populaire materialen de voor- en nadelen op een rij.

  • Katoen: katoenen sokken voelen natuurlijk aan, nemen (transpiratie)vocht op en laten lucht door. Een nadeel van katoen is dat de stof uitrekt en daardoor voor wrijving kan zorgen.
  • Wol: wollen sokken ademenen, verwarmen en koelen – afhankelijk van de temperatuur – en zijn duurzaam. Een nadeel van de stof is dat het kan kriebelen.
  • Nylon: nylon sokken drogen snel en zijn waterafstotend. Een nadeel kan zijn dat de stof onprettig kan aanvoelen bij warm weer of hevige inspanning.
  • Polyester: sokken van polyester drogen snel en slijten minder snel dan nylon. Een nadeel kan zijn dat de stof niet goed (transpiratie)vocht opneemt.
  • Viscose: viscose sokken voelen zacht aan en voeren (transpiratie)vocht goed af. Een nadeel van viscose is dat de stof snel krimpt.

Advies nodig over sokken?

Wil je meer weten over sokken in combinatie met wandelschoenen? Wij, als team van specialisten, helpen je daar graag bij. Maak een afspraak voor een intake en voetanalyse om je loopcomfort te vergroten.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong