Welke sokken draag je in wandelschoenen?

Wat zijn de beste sokken om mee te wandelen? Het is een veelvoorkomende vraag onder onze klanten. In dit artikel geven we je tips bij het vinden van de juiste sokken voor je wandelschoenen.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
 • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
 • Invididuele begeleiding
 • Wandelplezier garantie

Waarom zijn sokken belangrijk?

Sokken hebben verschillende functies:

 • Sokken houden je voeten droog;
 • Sokken houden je voeten warm;
 • Sokken slaan (transpiratie)vocht op;
 • Sokken zorgen voor comfort;
 • Sokken verkleinen de kans op blaren.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wandelschoenopmaat.nl - YouTube Video

Welke wandelsokken voorkomen blaren?

Je voelt ‘m al van kilometers ver aankomen, een blaar op je hak. Het kan je wandelpret flink verstoren. Om de kans op blaren te verkleinen, is het slim om passende wandelschoenen en sokken te dragen.

Wanneer je wandelschoenen en wandelsokken draagt die te krap of te wijd zijn, kan dat blaren veroorzaken. Dat komt door wrijving. Daarbij is het slim om je schoenen, ook in combinatie met je sokken, in te lopen.

Goed om te weten: goed passende wandelschoenen en sokken geven je geen garantie dat je nooit meer blaren hebt. Het verkleint de kans op blaarvorming. Je kunt je voeten, sokken en de binnenkant van je schoenen ook bestrooien met talk- of voetpoeder om de kans op blaren te verkleinen.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Welk materiaal wandelsokken kies je?

Sokken zijn er in alle soorten en maten. Om te bepalen welke wandelsokken je comfort bieden, zetten we voor een aantal populaire materialen de voor- en nadelen op een rij.

 • Katoen: katoenen sokken voelen natuurlijk aan, nemen (transpiratie)vocht op en laten lucht door. Een nadeel van katoen is dat de stof uitrekt en daardoor voor wrijving kan zorgen.
 • Wol: wollen sokken ademenen, verwarmen en koelen – afhankelijk van de temperatuur – en zijn duurzaam. Een nadeel van de stof is dat het kan kriebelen.
 • Nylon: nylon sokken drogen snel en zijn waterafstotend. Een nadeel kan zijn dat de stof onprettig kan aanvoelen bij warm weer of hevige inspanning.
 • Polyester: sokken van polyester drogen snel en slijten minder snel dan nylon. Een nadeel kan zijn dat de stof niet goed (transpiratie)vocht opneemt.
 • Viscose: viscose sokken voelen zacht aan en voeren (transpiratie)vocht goed af. Een nadeel van viscose is dat de stof snel krimpt.

Advies nodig over sokken?

Wil je meer weten over sokken in combinatie met wandelschoenen? Wij, als team van specialisten, helpen je daar graag bij. Maak een afspraak voor een intake en voetanalyse om je loopcomfort te vergroten.

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak