Je kent het wel. Ben je al een flinke tijd aan het wandelen, het gaat lekker en de afstanden worden steeds langer. Tot zich langzaam maar zeker een irriterende pijn in het onderbeen voordoet. Een kuitblessure, achillespees-of scheenbeen klachten gooien roet in het eten. In de meeste gevallen ben je gedwongen om de sport, waar je net zoveel plezier aan beleeft, voor langere of kortere tijd te staken. En zie na herstel dan maar weer op je oude wandelniveau te komen. Vaak ben je ook bang dat de blessure weer terugkomt. En deze angst is niet onterecht.
- Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
- Invididuele begeleiding
- Wandelplezier garantie
Goede schoenen voorkomen niet alle klachten
In veel gevallen had deze narigheid voorkomen kunnen worden. Het gebruik van goed stabiel en passend schoeisel levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessure leed, maar vaak is dat niet voldoende. Ook de kuit-en scheenbeenspieren hebben bij enthousiaste wandelaars extra ondersteuning nodig. En dat kan tegenwoordig gemakkelijk gerealiseerd worden.
Compressiekousen voor betere bloedafvoer
Een goed aangemeten compressiekous voorkomt een hoop narigheid. De bloedafvoer in het onderbeen (dus zeker ook de afvoer van afvalstoffen) verloopt daarmee een stuk beter tijdens het wandelen. De onderbeen spieren ondervinden nu een goede en stevige ondersteuning, waardoor blessures nauwelijks kans krijgen om te ontstaan. Bestaande blessures genezen sneller en herhaling wordt voorkomen . De hoge compressie zorgt ervoor dat de impact van de landing in de loopbeweging goed wordt opgevangen. De kousen zorgen voor een schok dempend effect waardoor er minder spierschade zal optreden. Op deze manier kun je je wandelsport toch met enthousiasme blijven beoefenen. Langzaam of sneller optredende pijn wordt voorkomen zonder dat je je hoeft in te houden.
Ook met spataderen kan je blijven wandelen
Tijdens de voetlanding stuwt de kolom aderlijk bloed met grote kracht tegen de verzwakte spataderen. De compressie kousen ondersteunen die vaten en vangen de “klap” op. De spierpomp- werking tijdens het lopen functioneert beter doordat de kleppen weer in staat zijn om het terugstromende bloed en valse circulaties te voorkomen . Dit is alleen mogelijk wanneer de compressie van de kous voldoende hoog is en er een afnemende druk is vanaf de enkel tot de knie. Dus ook met spataderen is het mogelijk om heerlijk te fanatiek te wandelen.
Compressiekousen laten aanmeten
Om een optimale werking te garanderen is het noodzakelijk dat de kousen perfect je beencontour volgen . daarom is het noodzakelijk dat je onderbeen op maar liefst 6 punten wordt opgemeten. Een schoenmaat , of uitsluitend het opmeten van de omvang van de kuit geeft natuurlijk geen enkel uitsluitsel over het profiel van je been. Wij als Van den Berg Sport werken met de sportcompressie sokken van het merk Herzog, dit zijn dan ook de enige sokken die een medisch aangetoonde werking hebben.
Interesse om compressiekousen aan te laten meten? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.