Wat doe je aan pijn in je benen tijdens het wandelen?

Je kent het wel. Ben je al een flinke tijd aan het wandelen, het gaat lekker en de afstanden worden steeds langer. Tot zich langzaam maar zeker een irriterende pijn in het onderbeen voordoet. Een kuitblessure, achillespees-of scheenbeen klachten gooien roet in het eten. In de meeste gevallen ben je gedwongen om de sport, waar je net zoveel plezier aan beleeft, voor langere of kortere tijd te staken. En zie na herstel dan maar weer op je oude wandelniveau te komen. Vaak ben je ook bang dat de blessure weer terugkomt. En deze angst is niet onterecht.

Wij helpen je op weg naar comfortabele kilometers
  • Ruim aanbod wandelschoenen voor elke voetvorm
  • Invididuele begeleiding
  • Wandelplezier garantie

Goede schoenen voorkomen niet alle klachten

In veel gevallen had deze narigheid voorkomen kunnen worden. Het gebruik van goed stabiel en passend schoeisel levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van blessure leed, maar vaak is dat niet voldoende. Ook de kuit-en scheenbeenspieren hebben bij enthousiaste wandelaars extra ondersteuning nodig. En dat kan tegenwoordig gemakkelijk gerealiseerd worden.

Compressiekousen voor betere bloedafvoer

Een goed aangemeten compressiekous voorkomt een hoop narigheid. De bloedafvoer in het onderbeen (dus zeker ook de afvoer van afvalstoffen) verloopt daarmee een stuk beter tijdens het wandelen. De onderbeen spieren ondervinden nu een goede en stevige ondersteuning, waardoor blessures nauwelijks kans krijgen om te ontstaan. Bestaande blessures genezen sneller en herhaling wordt voorkomen . De hoge compressie zorgt ervoor dat de impact van de landing in de loopbeweging goed wordt opgevangen. De kousen zorgen voor een schok dempend effect waardoor er minder spierschade zal optreden. Op deze manier kun je je wandelsport toch met enthousiasme blijven beoefenen. Langzaam of sneller optredende pijn wordt voorkomen zonder dat je je hoeft in te houden.

Wij geven Wandelplezier Garantie®

Wij geloven dat wij jou kunnen helpen aan klachtenvrije wandeltochten. Daarom bieden wij je Wandelplezier Garantie.

Ook met spataderen kan je blijven wandelen

Tijdens de voetlanding stuwt de kolom aderlijk bloed met grote kracht tegen de verzwakte spataderen. De compressie kousen ondersteunen die vaten en vangen de “klap” op. De spierpomp- werking tijdens het lopen functioneert beter doordat de kleppen weer in staat zijn om het terugstromende bloed en valse circulaties te voorkomen . Dit is alleen mogelijk wanneer de compressie van de kous voldoende hoog is en er een afnemende druk is vanaf de enkel tot de knie. Dus ook met spataderen is het mogelijk om heerlijk te fanatiek te wandelen.

Compressiekousen laten aanmeten

Om een optimale werking te garanderen is het noodzakelijk dat de kousen perfect je beencontour volgen . daarom is het noodzakelijk dat je onderbeen op maar liefst 6 punten wordt opgemeten. Een schoenmaat , of uitsluitend het opmeten van de omvang van de kuit geeft natuurlijk geen enkel uitsluitsel over het profiel van je been. Wij als Van den Berg Sport werken met de sportcompressie sokken van het merk Herzog, dit zijn dan ook de enige sokken die een medisch aangetoonde werking hebben.

Interesse om compressiekousen aan te laten meten? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.
Herzog compressiekousen displaybanner

Klanten geven ons een 5/5!
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was een hele fijne en leuke ervaring. Wat een kennis hebben deze mensen in huis. Dit is absoluut een aanrader!
Hendrike de Jong
Hendrike de Jong
H
5 Sterren
Hendrike de Jong
Normaal schrijf ik geen resenties, maar we zijn vandaag wel zo fantastisch geholpen bij de aanschaf van wandelschoenen. Dit was...
M
5 Sterren
Marcel Geurts
Waar vind je nog een zaak waar men nog zoveel passie en kennis van zaken heeft? Waar ze echt nog...
J
5 Sterren
J. v.d.V
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport....
L
5 Sterren
Lisette
Mijn man en ik zijn gister - met zijn tweeën tegelijk - op een héle fijne, relaxte, deskundige, maar ook...
H
4 Sterren
Hans van Lunsen
Voor wandelaars een must om deze podoloog een naar je voeten te laten kijken. Prima advies en een passende schoen.
I
5 Sterren
Iris 't Hart
Voor het eerst wandelschoenen gekocht omdat ik intensiever wil gaan trainen voor meerdaagse en langeafstandswandelingen. Het was vrij druk, maar...
Bekijk alle reviews
Maak afspraak